Σελίδες

Σχόλιο της πρ-ΟΤΑ-σης για τις πολιτικές εξελίξεις

Τις τελευταίες ημέρες και όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή, τόσο πληθαίνουν τα σενάρια, από τα ντόπια και ξένα πολιτικά και  μιντιακά συμφέροντα, για πολιτική αστάθεια και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.  

Αυτός ο πανικός δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι, οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης, για έξοδο από τα Μνημόνια και από το Δ.Ν.Τ. αποτελούσαν μεγάλα ψέματα και προσπάθεια παραπλάνησης του Ελληνικού λαού ενόψει Προεδρικής εκλογής και του κινδύνου να προσφύγουμε σε εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για το ντόπιο Μνημονιακό κατεστημένο.

   Είναι γεγονός ότι πριν από σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, τίθενται πάντα ψευτοδιλήμματα για  εκφοβισμό των πολιτών και  προσπάθεια διατήρησης του υπάρχοντος υποταγμένου πολιτικού κατεστημένου.

   Θα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να πούμε ότι, το μεγάλο πρόβλημα της Χώρας είναι το δημόσιο χρέος.  Ένα δημόσιο  χρέος που δημιουργήθηκε κυρίως, από τις υπερτιμολογήσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τους υπερκοστολογημένους ολυμπιακούς Αγώνες και την εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων. Είναι γεγονός ότι, χωρίς ρύθμιση του υπάρχοντος υπερβολικού και όχι βιώσιμου δημόσιου χρέους , δεν μπορεί να έχει επιτυχία οποιαδήποτε οικονομική πολιτική κι αν εφαρμοστεί. Με ένα χρέος στο 171% του ΑΕΠ δεν πάμε πουθενά. Φυσικά η ρύθμιση αυτή δεν θα πρέπει να είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού λαού.

   Η συντακτική ομάδα της πρΟΤΑσης πιστεύει ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επικεντρωθεί προς δύο κατευθύνσεις
·        Της οριστικής διαγραφής ενός μεγάλου μέρους του χρέους ή
·        Του παγώματος αποπληρωμής του χρέους  τουλάχιστον για μια 10ετία , μέχρι να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να συνέλθει από την λαίλαπα των τελευταίων χρόνων.
    Φυσικά, όποια  από τις δύο λύσεις και αν επιλεγεί, θα πρέπει να συνοδευτεί από ένα Ελληνικό πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Χώρας .
    Το μεγάλο πρόβλημα  για τη Χώρα αποτελεί, η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων τα οποία δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε χωρίς νέο δανεισμό, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο συνεχούς αύξησης του δημόσιου χρέους και εξάρτησης από τους δανειστές για πάρα πολλά χρονιά.

      Η πρΟΤΑση πιστεύει ότι η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ. Αυτό στις δημοκρατίες γίνεται μόνο μέσω των εκλογών. 

Πιστεύουμε ότι έχει ωριμάσει στην Ελληνική κοινωνία η ιδέα για πολιτική ανατροπή, δίνοντας  την ευκαιρία σε μια κυβέρνηση της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας. Να μπει επιτέλους ένα φρένο στον κατήφορο που έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία και,  συγχρόνως, να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Μόνο  η εφαρμογή μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, με αύξηση των δημόσιων δαπανών, σε συνδυασμό με την ρύθμιση του δημόσιου χρέους, θα ανακινήσει την Ελληνική Οικονομία και θα οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βελτίωσης των βασικών Μακροοικονομικών μεγεθών. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, μόνο μια αριστερή κυβέρνηση, χωρίς εξαρτήσεις και φόβο, μπορεί να το σχεδιάσει και να το επιβάλει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, η βούληση του Ελληνικού λαού θα το έχει κάνει. Εμπρός λοιπόν.  

 
πρΟΤΑση
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου
pr_ota_si@yahoo.gr