Σελίδες

Μεγάλη συγκέντρωση μαθητών των μουσικών και ειδικών σχολείων για το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολειά (video + φωτό)

Μουσική "απόβαση" στο κέντρο της Αθήνας έκαναν σήμερα το πρωί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των μουσικών σχολείων και των σχολείων ειδικής αγωγής, ζητώντας άμεση λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Στις 3.30 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει και παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς μαθητών.

Στην Κλαυθμώνος και η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου

13:00 Γεμάτη η Κλαυθμώνος με παιδιά και γονείς Μουσικών και Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι με όργανα και τρελό κέφι ζητούν να δωθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Media preview 

Media preview







Media preview 

Media preview
Media preview


Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και οι γονείς των μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων απαιτούν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών χωρίς καμία καθυστέρηση, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα, σε πολλές περιοχές οι μαθητές δε μετακινούνται με μισθωμένα μέσα.
Ζητούν επίσης, να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν, χωρίς καμία κατάργηση και επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά των μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια. Για όσο δε μπαίνουν δρομολόγια, ζητούν πάσο δωρεάν μεταφοράς για όλους τους μαθητές.
Τονίζουν, τέλος, ότι πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών.

"'Οχι" του ΟΑΣΑ στη δωρεάν μετακίνηση μαθητών

Σε συνάντησή τους την Τρίτη με με τον πρόεδρο και τον διευθυντή κομίστρων του ΟΑΣΑ, ζήτησαν δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην κόβονται πρόστιμα σε μαθητές και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα κατά τα οποία ελεγκτές κατέβαζαν τα παιδιά από τα λεωφορεία κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των γονέων εισέπραξαν την άρνηση των υπευθύνων του ΟΑΣΑ, οι οποίοι απέκλεισαν την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία που δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κοινωνική πολιτική, εκτός κι αν υπάρξουν εντολές από το υπουργείο Παιδείας ή Μεταφορών.

Με αυτά τα δεδομένα η Ομοσπονδία Γονέων δηλώνει ότι θα συγκεντρώνονται τα όποια πρόστιμα προκύπτουν προς μαθητές από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων και με κινητοποιήσεις στα γραφεία του Οργανισμού, θα διεκδικούν τη διαγραφή τους.

Φωτό: dromografos