Σελίδες

Ακύρωσαν τις αποφάσεις 6 Δημοτικών Συμβουλίων της Αττικής ενάντια στην «αξιολόγηση»

HalandriPedia

Στο κύμα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων κατά της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου των συμβάσεων» η κυβέρνηση απάντησε με …ακύρωση αυτών των αποφάσεων.

O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Αγγελάκας προχώρησε στην ακύρωση των αποφάσεων που είχαν λάβει 6 Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 6/10 εξέδωσε δικές του αποφάσεις με τις οποίες ακυρώνει τις αντίστοιχες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Χαλανδρίου, Νίκαιας-Ρέντη, Αγίου Δημητρίου και Βύρωνα, ενώ στις 13/10, εκδόθηκαν δυο ακόμη ακυρώσεις αποφάσεων των ΔΣ των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Ζωγράφου.

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τόσο στο Χαλάνδρι όσο και στους άλλους Δήμους οι αποφάσεις που ακυρώνονται έχουν ψηφισθεί ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «ακυρώσεις», αφού είναι δεκάδες τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη τη χώρα τα οποία έχουν συνταχθεί με αποφάσεις τους κατά των κυβερνητικών σχεδίων στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των απολύσεων και της σταδιακής αποδιάρθρθωσής της που οδηγούν οι διαδικασίες της δήθεν «αξιολόγησης» και του προσχηματικού «επανέλεγχου των συμβάσεων». Και όσο η κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο των «ακυρώσεων» και της περιφρόνησης του ρόλου των Δ.Σ. και της Τ.Α., τόσο θα απομονώνεται και θα φαίνεται η αδυναμία της να επιβάλλει τους σχεδιασμούς της, αλλά και ταυτόχρονα θα διευρύνεται το μέτωπο ενάντιά της.