Σελίδες

To τέχνασμα της ΝΕΡΙΤ για να εμφανιστεί «φθηνότερη» από την ΕΡΤ

To Champions League
"Με ένα τέχνασμα θα επιχειρήσει να δηλώσει η ΝΕΡΙΤ πως θα αποκτήσει τους αγώνες του Champions League. Στην προκήρυξη, που θα βγει αυτήν την εβδομάδα, θα υπάρχουν λιγότεροι ελεύθεροι αγώνες, για να μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Για παράδειγμα, ενώ η ΕΡΤ έδινε για 18 αγώνες το ποσόν των 10,8 εκατ. ευρώ, τώρα η ΝΕΡΙΤ για 12 (-6 αγώνες) θα διαθέσει… 6 εκατ. ευρώ (-4,8 εκατ. ευρώ). Με αυτήν την τιμή, για μικρότερο αριθμό αγώνων, θα ξεκινήσει μια νέα καμπάνια περί «φθηνότερης ΝΕΡΙΤ» κ.λπ. Στην πραγματικότητα, θα μεταφερθούν περισσότεροι αγώνες στη συνδρομητική τηλεόραση"

Όπως έχουμε ήδη γράψει, τόσο η –παράλληλη- διοίκηση της ΝΕΡΙΤ όσο και η απευθείας, η κυβέρνηση, «γλυκάθηκε» από τα ποσοστά θεαματικότητας που έφερε στην εταιρεία η συμφωνία που συνήψε η ΕΡΤ μέσω της EBU για το Μουντιάλ. 

Δόθηκε, λοιπόν, εντολή να διεκδικηθούν τα αθλητικά γεγονότα, ξεκινώντας από την «άστεγη» τηλεοπτικά Εθνική ποδοσφαίρου και φτάνοντας στο… «επάρατο» Champions League.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης και της (παράλληλης) διοίκησης της ΝΕΡΙΤ είναι πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε πολεμήσει, με τον Σίμο Κεδίκογλου επικεφαλής και τα ιδιωτικά κανάλια να ακολουθούν, τη συμφωνία της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ. Η συμφωνία που είχε υπογράψει η διοίκηση Στεφάνου – Ταγματάρχη ήταν ύψους 10,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την ελεύθερη μετάδοση ενός αγώνα του Champions League κάθε Τετάρτη και ήταν κατά 20% φθηνότερη από εκείνη της διοίκησης του Χρήστου Παναγόπουλου, επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Τώρα η ΝΕΡΙΤ διεμήνυσε στην TEAM πως έχει τη δυνατότητα να διαθέσει, αντί για 10,8 εκατ. ευρώ, το ποσόν των 6 εκατ. ευρώ και από την εταιρεία της UEFA υπήρξε ανταπόκριση, καθώς δεν θέλει να κλειδωθεί το προϊόν στη συνδρομητική τηλεόραση.

Έτσι, στην προκήρυξη, που θα βγει αυτήν την εβδομάδα, θα υπάρχουν λιγότεροι ελεύθεροι αγώνες, για να μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Για παράδειγμα, ενώ η ΕΡΤ έδινε για 18 αγώνες το ποσόν των 10,8 εκατ. ευρώ, τώρα η ΝΕΡΙΤ για 12 (-6 αγώνες) θα διαθέσει… 6 εκατ. ευρώ (-4,8 εκατ. ευρώ). Με αυτήν την τιμή, για μικρότερο αριθμό αγώνων, θα ξεκινήσει μια νέα καμπάνια περί «φθηνότερης ΝΕΡΙΤ» κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, θα μεταφερθούν περισσότεροι αγώνες στη συνδρομητική τηλεόραση, όπου θα δοθεί η πραγματικά μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Nova και στον ΟΤΕ TV. Ο ΟΤΕ θέλει να κερδίσει τα δικαιώματα του ChampionsLeague και του EuropaLeague για να επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στη Nova, η οποία κατέχει έως το τέλος της επόμενης χρονιάς τα δικαιώματα. Όπως συνέβη και με το αγγλικό πρωτάθλημα, όπου ο ΟΤΕ σχεδόν διπλασίασε την προσφορά. Η Nova προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ στο ενδιάμεσο είναι σε ισχύ η μη δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ για τον ανταγωνιστή του.

ΠΗΓΗ: typologies.gr