Σελίδες

Δήμος Βριλησσίων: Η νέα διοίκηση και οι διαδικασίες έως την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 20.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Κισσάβου 11), θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.

Την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 09.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βριλησσίων θα γίνει η παράδοση - παραλαβή χωρίς επίσημο χαρακτήρα της δημοτικής αρχής στον νέο Δήμαρχο και στη διοίκηση του Δήμου.
Έως την επόμενη ημέρα Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου θα έχει δημοσιευθεί η απόφαση του Δημάρχου περί ορισμού των αντιδημάρχων.  
Όπως τα Β.Ν. έχουν ήδη αποκαλύψει νέοι αντιδήμαρχοι ορίζονται:
Αντιδήμαρχος ανθρώπινων πόρων, οικονομικών και διοίκησης: Κώστας Πολίτης.
Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών: Γιώργος Χονδροματίδης.
Αντιδήμαρχος παιδείας: Σοφία Χατζάρα.
Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας: Αλέξης Μαυραγάνης.
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί (11.00 - 12.00) θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (Κισσάβου 11).
Ειδικότερα θα εκλεγεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος όπως επίσης έχουν αποκαλύψει τα Β.Ν. από καιρό αναμένεται να είναι ο Αποστόλης Λύτρας.
Επίσης θα εκλεγεί αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακόμα θα εκλεγεί εκπρόσωπος του Δήμου στην ΚΕΔΕ.
Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης αναμένεται να επιλεγεί η κ. Βούλα Λάμπρου - Αρσένη με αντιπρόεδρο τον κ. Βαφειάδη και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού μάλλον η κ. Ιωάννα Κυρίτση με αντιπρόεδρο τον κ. Νικόλα Περδικάρη.
Το απόγευμα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 19.00 - 20.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής της δημοτικής αρχής από τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Ιωαννίδη στον νέο Ξένο Μανιατογιάννη.
Διευκρινίζεται για την διαφάνεια και μόνο ότι οι καθαροί μισθοί ανέρχονται: του Δημάρχου σε 1.800 ευρώ, των δύο έμμισθων αντιδημάρχων (παιδείας και καθαριότητας) 1.280 ευρώ, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε 750 ευρώ.
Εντελώς άμισθες θα είναι οι θέσεις των δύο αντιδημάρχων (ανθρώπινων πόρων, οικονομικών, διοίκησης και των τεχνικών υπηρεσιών) καθώς και των δύο προέδρων των νομικών προσώπων (Κοινωνικής Υπηρεσίας και Πολιτισμού - Αθλητισμού).
Με την απερχόμενη διοίκηση ήταν αμοιβόμενες και οι θέσεις των προέδρων των δύο νομικών προσώπων.
Τέλος, η ενημέρωση της νέας διοίκησης του δήμου μας από τις υπηρεσίες είναι καθημερινό γεγονός εδώ και αρκετές ημέρες.
Αλλά και η απερχόμενη διοίκηση έχει κάνει κάποια ενημερωτικά ραντεβού με την νέα.