Σελίδες

Μαγική βραδιά η Συναυλία για τα 25 χρόνια του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (εικόνες)

HalandriPedia
HalandriPedia

Μια μαγική μουσική βραδιά πρόσφεραν στους χιλιάδες που κατέκλυσαν χθες το βράδυ το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", οι μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης καθώς και άλλων 8 Μουσικών Σχολείων απ' όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση έγινε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και ήταν αφιερωμένη στα 25 χρόνια λειτουργίας του. Στο τέλος της παράστασης τα εκατοντάδες παιδιά που πήραν μέρος στη Γιορτή, με τους καθηγητές τους, έπαιξαν όλοι μαζί μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο αυτή τη μαγική μουσική βραδιά!

Ακολουθεί ενημέρωση από την ιστοδελία του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και φωτογραφίες:

21 ΙΟΥΝΙΟΥ, παγκόσμια ημέρα μουσικής
25 χρόνια Μουσικό Παλλήνης - 25 χρόνια Μουσικά Σχολεία
Στη Σκιά των Βράχων, θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"

Ήταν μια υπέροχη βραδιά!
Εννέα μουσικά σχολεία Ρόδου, Άμφισσας, Αγρινίου, Λαμίας, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου, Ηρακλείου με οικοδεσπότη την Παλλήνη γιόρτασαν τα 25 χρόνια του θεσμού.


Η συναυλία δεν είχε βέβαια τον αυθορμητισμό και το "πνεύμα" της συναυλίας της 3ης Μαϊου. Είχε αλλά σημαντικά προσόντα. Άψογη οργάνωση, όμορφες μουσικές ερμηνείες, εξωστρέφεια, και σιγουριά. Ότι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή μια εκδήλωση για να βγει στο ευρύ κοινό 2500 συμπολιτών μας. 

Το μειονέκτημα με τις συναυλίες όπου μετέχουν πολλά μουσικά σύνολα είναι ότι δημιουργούνται κενά και κακές συνθήκες ήχου. Αυτά ξεπεράστηκαν έξυπνα, χωρίς να κουράζουν, προσθέτοντας αντίθετα ενδιάμεσες ενδιαφέρουσες πινελιές. Το πιό μεγάλο, όμως, μειονέκτημα είναι ότι όταν ένα σύνολο παίζει μόνο ένα τέταρτο της ώρας, είναι μουσικά αδύνατο να εγκλιματιστεί τόσο γρήγορα στο περιβάλλον ώστε να "πιάσει" τη μέγιστη του απόδοση. Εδώ είναι που τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ζεστάθηκαν σε λίγα μόλις λεπτά και ζέσταναν εμάς με τις ερμηνείες τους. 

Ευχαριστούμε πρώτα απ όλα τους μαθητές, όλα τα σχολεία και τα Μουσικά τους Σύνολα, τους γονείς και εθελοντές, την ομάδα οργάνωσης, τους διευθυντές και όλους όσους συμμετείχαν σε μια παραγωγή που σίγουρα ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του σχολείου. Για πρώτη φορά η σχολική μας κοινότητα ανέλαβε έργο τέτοιας εμβέλειας, και το κυριότερο, το έφερε σε πέρας με επιτυχία. 

Αυτό πρέπει να μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια. Ήδη, κάποιοι απο εμάς, οραματιζόμαστε ένα "MusicSchool Wave" σε ετήσια βάση. Μια φιέστα λήξης του σχολικού έτους των μουσικών σχολείων που μπορεί να φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο κάθε 21η Ιουνίου!

Εμείς, η Παλλήνη, όπου ακόμα στον τίτλο μας φιγουράρει η λέξη "Πειραματικό" (που λόγω γραφειοκρατίας, αδιαφορίας ή άλλου λόγου δεν μας την έχουν αφαιρέσει) ας αποδείξουμε ότι, ναι, κάνουμε "πειράματα" και μάλιστα επιτυχημένα!



Φωτογραφίες: HalandriPedia

HalandriPedia

HalandriPedia

HalandriPedia

HalandriPedia