Σελίδες

«Η αστυνομία εισέβαλε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου και συνέλαβε εργαζόμενο»

Σε μία καταγγελία που αρχικά μοιάζει απίστευτη και στη συνέχεια μας παραπέμπει σε άλλες εποχές προχώρησε η Δημοτική Παράταξη του Αμαρουσίου Λαϊκή Συσπείρωση.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η αστυνομία εισέβαλε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου για να ελέγξει καταγγελία περιοίκων και συνέλαβε ένα εργαζόμενο με την κατηγορία της απείθειας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης” σημειώνεται: 
«Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή ενέργεια της αστυνομίας που σήμερα το πρωί εισέβαλε σε χώρο εργασίας, συγκεκριμένα στο αμαξοστάσιο του δήμου, δήθεν για να ελέγξουν καταγγελία περιοίκων αν λειτουργεί νόμιμα και με άδεια ο συγκεκριμένος χώρος. 

Οι "εκπαιδευμένοι" αστυνομικοί μετά από διαταγή του διοικητή τους - προφανώς - συνέλαβαν έναν εργαζόμενο τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί, όπως συνήθως κάνουν και αύριο των οδηγούν στα δικαστήρια με την κατηγορία... της απείθειας. 

Πρωτότυπο; Και με το κίνδυνο να απολυθεί ως υπόδικος; 

Καλούμε τους εργαζόμενους  αύριο με την παρουσία τους στα δικαστήρια, να απαιτήσουν από τον εισαγγελέα να αποσύρει την κατηγορία και να διεκδικήσουν από την δημοτική αρχή χώρους εργασίας που να προσφέρουν τουλάχιστον ασφάλεια και υγεία, όπως κατά επανάληψη έχουμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο.

Όταν ως Λαϊκή Συσπείρωση βάλαμε ξανά το ζήτημα στη δημοτική αρχή και ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να λάβουν κανένα μέτρο, ούτε για την έλλειψη τουαλετών, ούτε για την έλλειψη αποδυτηρίων, ούτε για τον εξαερισμό, ούτε για την μη ύπαρξη εξοπλισμού, ούτε...

Άραγε ο διοικητής του Α.Τ. Μαρουσιού που έχει συναντηθεί τόσες φορές με τον εργοδότη - Δήμαρχο, δεν μπορούσε να στείλει τα όργανά του απευθείας στον υπεύθυνο λειτουργίας του χώρου δήμαρχο κ. Πατούλη και να τον ρωτήσει αν έχει άδεια ή όχι το αμαξοστάσιο;»

Πηγή: poli-politiki.gr