Σελίδες

Απόφαση ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της ΦΛΣ Ε.Κ.Π.Α. για τα γεγονότα στα Προπύλαια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε.Κ.Π.Α.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την έντονη ανησυχία του και καταδικάζει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.


Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ιστορικό κτήριο των Προπυλαίων μετά από αίτημα μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος και οι προσαγωγές φοιτητών και φοιτητριών που διαδήλωναν ειρηνικά έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Συμβουλίου εισάγουν νέα ήθη. 

Πρόκειται για επίδειξη αυταρχισμού, εντυπωσιακά δυσανάλογη με τη φύση και τη μορφή της διαμαρτυρίας των φοιτητών, καθώς η υποτιθέμενη απειλή κατά των μελών του Συμβουλίου γρήγορα αποδείχθηκε πως ήταν ανύπαρκτη κατά ομολογία και των ίδιων των μελών του Συμβουλίου. 

Η καταφυγή στην καταστολή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέσο για τη διόρθωση των κακώς κειμένων στο χώρο του πανεπιστημίου, την οποία παρουσίαζαν ως στόχο οι εμπνευστές του νέου θεσμού του Συμβουλίου Ιδρύματος. 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες πρακτικές που είναι αντίθετες με την παράδοση ενός δημοκρατικού Πανεπιστημίου. 

Παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο δυναμιτίζουν το ήδη φορτισμένο κλίμα στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και αποσκοπούν στην αποδόμηση και διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2013