Σελίδες

Κλείνουν και το Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ" μαζί με 5 ακόμα που ..."αλλάζουν χαρακτήρα"

HalandriPedia

Μετά την απόλυση δεκάδων δημοτικών υπαλλήλων-σχολικών φυλάκων στην περιοχή μας, την απογύμνωση από ειδικότητες των τοπικών ΕΠΑΛ και την μαζική εκδίωξη των καθηγητών που εργάζονταν σε αυτά, ήρθε και η σειρά των Νοσοκομείων. Το μνημόνιο είναι εδώ και συνεχίζει να καταστρέφει...

Στα πλαίσια των συγχωνεύσεων-καταργήσεων νοσοκομείων, που έχει απαιτήσει η τρόικα και επείγεται να εφαρμόσει ο νέος υπουργός Υγείας -παρά τις αναντίρρητες επιπτώσεις στους πολίτες-, ανακοινώθηκε το κλείσιμο και του Γενικού Νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμινγκ", που βρίσκεται στα Μελίσσια.

Το Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ" (με το συμβολικό όνομα), που από πέρυσι αναφέρεται ως "υποκατάστημα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου", διαθέτει 18 Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Μονάδα Επείγοντων Περιστατικών και 270 οργανικές κλίνες*, εξυπηρετώντας (μαζί με το "Σισμανόγλειο") εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή των βόρειων και ανατολικών προαστίων της Αθήνας.

Στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει συνολικά για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για κατάργηση, συγχώνευση και "αλλαγή του χαρακτήρα" τους και για την "κινητικότητα" των διοικητικών υπαλλήλων και του ιατρικού προσωπικού τους! Περισσότεροι από 1300 εργαζόμενοι θα βρεθούν αναγκασμένοι να "μετακινηθούν" ή να απολυθούν.

Για άλλη φορά αποδεικνύεται ότι τρόικα και κυβέρνηση δεν λειτουργούν "μεταρρυθμιστικά" προς το δημόσιο, αλλά διαλυτικά. Την ώρα που η κρίση στην Υγεία κορυφώνεται, γκρεμίζουν κοινωνικές δομές και δημόσιες υπηρεσίες, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υπάρξει η δυνατότητα να επανέλθουν προς όφελος των πολιτών, ακόμα και όταν -θεωρητικά- επέλθει η ανάπτυξη.

Προφανώς δεν είναι θέμα διαχειριστικό ή οικονομικό, αλλά πολιτικής αντίληψης που μεθοδικά διαβάλει, διασύρει και διαλύει κάθε δημόσια παρεχόμενη υπηρεσία, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων (όπως π.χ. και με τις ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης). Με εργαλείο την εξυπηρέτηση του "χρέους" συντρίβεται σε όλους τους τομείς κάθε δημόσια υποδομή. Παρόμοιες αντιλήψεις πρωτοεφαρμόστηκαν πριν από δεκαετίες στα χειρότερα καθεστώτα της Λ. Αμερικής, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.


Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις, θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο από τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:

-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
-Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
-Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
-Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
-Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
-Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).


Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά "αλλάζουν χαρακτήρα", δήλωσε υποκριτικά, στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. «Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας» πρόσθεσε!!

Ερμηνεύεται έτσι η υπερβολική έκταση και ο θόρυβος για τη "βία" που δήθεν ασκήθηκε από τους διαμαρτυρόμενους στο Αττικό Νοσοκομείο εναντίον του Α. Γεωργιάδη. Προφανώς αποτελούν ένα είδος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για να καλυφθεί το επερχόμενο κλείσιμο των Νοσοκομειακών Μονάδων