Σελίδες

Καταγγελία του οικονομικού απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής

 2
Παρουσιάστηκαν διαφορετικές καταστάσεις οικονομικού απολογισμού!
Στο θέμα της λειτουργίας των σχολικών επιτροπών στον δήμο μας και το καθεστώς αδιαφάνειας και αυταρχισμού που επικρατεί έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί. Αλλά δύο οικονομικοί απολογισμοί σε διάστημα μιας ημέρας με διαφορά απολογιστικών στοιχείων  στο ταμειακό υπόλοιπο αποτελεί ρεκόρ ακόμη και για αυτή την διοίκηση...


Ακολουθεί η καταγγελία του εκπροσώπου της αντιΣΤαΣΗΣ με τους πολίτες του Χαλανδρίου για την τελευταία συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τα έργα και τις ημέρες της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Σήμερα 20 /6 /2013 στις 7.00 μμ συγκλήθηκε η επιτροπή με κύριο θέμα (3ο στη σειρά) την έγκριση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2012 !!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο η ψήφιση του απολογισμού έπρεπε να είχε  γίνει μέχρι τις 28/2/2013 από το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής  και αφού είχαν  ενημερωθεί τα μέλη του αναλυτικά και με τα αντίστοιχα παραστατικά των εσόδων και των εξόδων ενώ  η έγκριση του από το Δημοτικό Συμβούλιο  έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 31/3/2013.
 

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο υπόλογα και συνυπεύθυνα είναι όλα τα μέλη του ΔΣ της επιτροπής που θα υπερψηφίσουν τον απολογισμό.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τα παρακάτω:

1. Σε μια τόσο σοβαρή;;; συνεδρίαση υπήρχε οριακή απαρτία (8 παρόντες στους 15)
2. Mέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά ενημέρωση σχετικά με τα
παραστατικά εσόδων -εξόδων έστω και σε μια συγκεντρωτική μορφή

3. Χθες παραμονή της συνεδρίασης, μας εστάλη ηλεκτρονικά μια "συνοπτική κατάσταση απολογισμού" και σήμερα μόλις άρχισε η συνεδρίαση μια άλλη διαφορετική με διαφορετικά νούμερα που δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Επισυνάπτουμε και τα δυο έντυπα για να διαπιστώσετε μόνοι σας το αίσχος.
4. Όταν επισημάναμε όλα τα πάρα πάνω και ζητήσαμε από τον πρόεδρο να μας εξηγήσει τουλάχιστον ποιοι είναι οι τρίτοι που πήραν αμοιβές 120.000 ευρώ περίπου από έσοδα 410.000 ευρώ περίπου, δηλαδή πάνω από το 25% του πενιχρού ποσού που είχαμε να μοιράσουμε στα σχολεία,άρχισε να φωνάζει να συκοφαντεί και να υβρίζει όπως συνηθίζει.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δηλώσαμε ότι καταψηφίζουμε αυτό που παρουσιάστηκε ως "οικονομικός απολογισμός 2012" και αποχωρήσαμε δηλώνοντας ότι δεν στηρίζουμε με την παρουσία μας την απαρτία που πιθανόν με τις αποφάσεις της θα ακύρωνε την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νομικού Προσώπου.
 

Δυο χρόνια τώρα παλεύουμε με την ανελλιπή παρουσία μας για να λειτουργήσει δημοκρατικά και αποτελεσματικά αυτό το νομικό πρόσωπο για το καλό των μαθητών και της εκπαίδευσης. Δυστυχώς τα πράγματα χειροτερεύουν. Από την αρχή προσλήφθηκε ερήμην μας λογιστής ιδιώτης!!!! για να διευκολυνθεί το έργο μας. Στη συνέχεια αποσπάστηκαν άλλοι 2 δημοτικοί υπάλληλοι για να βελτιωθεί η λειτουργία μας και ιδού τα αποτελέσματα.
 

Οι  υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις οφείλουν επί τέλους να προβληματιστούν γιαυτή τη κατάσταση και κυρίως γιατί οι εκπρόσωποι τους απουσιάζουν συνεχώς από τις συνεδριάσεις αυτού του Νομικού Προσώπου και ο πρόεδρος δεν ζητά την αντικατάσταση τους.
 

Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο. Θα σκεφτούμε σοβαρά μήπως πρέπει να καταφύγουμε σε καταγγελία προς την Επιθεώρηση της Δημόσιας Διοίκησης.

O  εκπρόσωπος της αντιΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου
Νίκος Κομπότης


 1

 2