Σελίδες

Γερμανικό παιδομάζωμα σε Ελλάδα και Ισπανία! Είστε άνεργοι; Ελάτε σ’ εμάς!

Η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν επιδιώκει την προσέλκυση νεαρών Ισπανών στη γερμανική αγορά εργασίας. Σε συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό της θα εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας. 



O τοποτηρητής της Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιοακιμ Φουχτελ, από την Κρήτη, στο περιθώριο συνάντησης εργασίας στα γραφεία της περιφέρειας, προσκάλεσε τους Έλληνες νέους να αποκτήσουν γνώσεις και εξειδίκευση στη χώρα του!   «Υπάρχουν άριστα δομημένες σχολές μαθητείας σε περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας έτοιμες να προσφέρουν στους Έλληνες τις γνώσεις και την εξειδίκευση που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια να βρουν εύκολα θέσεις εργασίας»

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι προτάσεις που  έρχονται από το Βερολίνο  προς τους νέους της Ελλάδας και της Ισπανίας για εργασία στην Γερμανία.
Δεν έχετε προοπτική στις χώρες σας; Γίνετε μετανάστες, ελάτε σε εμάς!  
Αυτό ακριβώς μας λένε οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν φροντίσει προηγουμένως να εξαλείψουν κάθε εργασιακή κατάκτηση και προοπτική  πρώτα στην Ελλάδα και ύστερα σε ολόκληρη την περιφέρεια του ευρώ με την λιτότητα που επιβάλλουν στην Ευρώπη.

Η Γερμανο-ισπανική Διάσκεψη για την Εκπαίδευση στη Στουτγάρδη, στην οποία δίνουν το "παρών" η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτα Σαβάν και ο Ισπανός ομόλογός της Χοσέ Ιγκνάθιο Βερτ Ορτέγκα, έχει ως σκοπό την ανάδειξη εναλλακτικών λύσεων για νέους Ισπανούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση. 
Στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι η ανεργία μεταξύ των νέων στην Ευρώπη έχει φθάσει το 25%. Στην Ισπανία, μάλιστα, το 50% των νέων είναι άνεργοι.

Η συνεργασία Γερμανίας-Ισπανίας στοχεύει να καταπολεμήσει την ανεργία ανάμεσα στους νέους στην Ισπανία ή να τους δώσει προοπτικές να εργαστούν σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Η Γερμανία που έχει ανάγκη από νέο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό δεν έχασε την ευκαιρία και έρχεται τώρα σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας για να εξετάσει από κοινού με την Μαδρίτη τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας, δηλαδή τρόπους να προσελκύσουν νέους από την περιφέρεια του ευρώ στον γερμανικό πυρήνα του.
Ως γνωστόν Ελλάδα και Ισπανία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, ενώ ένας στους δυο νέους κάτω των 25 είναι χωρίς εργασία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Deutsche Welle "Αν κρίνουμε από το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, είναι μάλλον αμφίβολο αν οι Ισπανοί νέοι έχουν προοπτικές εργασίας στην πατρίδα τους για τα επόμενα χρόνια. Το πιθανότερο είναι να αναζητήσουν εργασία στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως συμβαίνει ήδη σήμερα με Ισπανούς, Πορτογάλους και Έλληνες νέους που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν δουλειά."

Πηγή : Deutsche Welle - Kentrinews