Σελίδες

Είδες η ΔΕΗ; Τελικά συνέβη και στο Χαλάνδρι.

Είδες η ΔΕΗ;  Τελικά συνέβη και στο Χαλάνδρι.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μία 63 χρονη κάτοικο Χαλανδρίου που μένει σε ενοίκιο με την κόρη της και τον 7,5 χρονών άρρωστο εγγονό της (ψυχοκινητική καθυστέρηση).  Η ίδια είναι διαβητική και ινσουλινοεξαρτώμενη. Η κόρη 29 ετών μακροχρόνια άνεργη με κάρτα ανεργίας. Τα έσοδα της οικογένειας περιορίζονται σε δύο επιδόματα ασθενείας (της ιδίας και του εγγονού) μόλις 623ευρώ το δίμηνο. Την ίδια στιγμή καταβάλλεται ενοίκιο 450/μήνα ενώ δεν υπάρχει συγγενικό ή άλλο περιβάλλον για υποστήριξη. Αντιμετωπίζοντας στοιχειώδη προβλήματα επιβίωσης, μία φορά την βδομάδα υποστηρίζεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με παροχή τροφίμων και φαγητού και ορισμένες φορές από την ενορία του Αγ. Νικολάου με φαγητό και ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Σε αυτή την οικογένεια η ΔΕΗ αποφάσισε να επιδείξει όλη της την αυστηρότητα. Έτσι για ένα σύνολο χρέους 2.280 ευρώ, εν έτει 2012 τρεις συμπολίτες μας μένουν χωρίς ρεύμα Είναι ενδεικτικό ότι μετά από αίτημα του δήμου (ο οποίος πάντως δεν φιλοτιμήθηκε να καταβάλει το ποσό αντί της οικογένειας) έγινε ρύθμιση του χρέους η οποία ανήλθε σε 380 ευρώ το μήνα.

Αποτέλεσμα; Η οικογένεια αδυνατώντας να ανταποκριθεί έμεινε χωρίς ρεύμα…
Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου - και αφού εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια που τέθηκαν στη ΔΕΗ ώστε να επανεξετάσει τη στάση της - το ρεύμα επανασυνδέθηκε.

Σαν «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» στηρίζουμε πολιτικά την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης να επανασυνδέσει το ρεύμα.  
Η μαζική αγωνιστική απάντηση ενός Δικτύου Αλληλεγγύης θα είναι η μόνη απάντησή μας.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένας μόνος του στην κρίση.

«Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»