Σελίδες

H Coca Cola εκμεταλλεύεται "όπως θέλει" διαφημιστικά τα προβλήματα των σχολείων

Ανακοίνωση
Το σχολείο που θέλεις !  Είναι στο χέρι σου !

Με προκλητικό τρόπο επιχειρεί να αξιοποιήσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και την οικονομική δυσπραγία των Δήμων γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης για να οργανώσει διαφημιστική καμπάνια προβολής δραστηριοτήτων της.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία προωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης την ενέργεια «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!», με τη σύμπραξη τεσσάρων Δήμων. Μέσω αυτής της ενέργειας αναλαμβάνει τη δέσμευση να καλύψει τα έξοδα επισκευής ενός από 13 σχολικά κτίρια που έχουν προταθεί από αυτούς τους Δήμους.

Ποιο θα είναι, όμως, αυτό το ένα  «τυχερό» σχολείο;  Για να γίνει η επιλογή του, καλούνται οι πολίτες (κυρίως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας) να το υποδείξουν με την ψήφο τους (μέσω του Facebook ή ψηφίζοντας με κάλπη σε επιλεγμένους χώρους), ώστε αυτό μόνο να επισκευαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της απευθυνόμενη στο ευρύ κοινό, «η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρκεί μόνο να ψηφίσετε το σχολείο που επιθυμείτε να επισκευαστεί και φυσικά να διαδώσετε το νέο σε όσους περισσότερους φίλους και γνωστούς σας, ώστε να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Ο καθένας από μας, είτε είναι μαθητής, καθηγητής, γονιός είτε απλός πολίτης μπορεί και πρέπει να έχει συμμετοχή! Γιατί εμείς επιλέγουμε το σχολείο που θα ανακαινιστεί! Είναι στο χέρι μας!».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εν λόγω εταιρεία καλεί τους πολίτες-μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να οργανώσουν μια διαφημιστική εκστρατεία για λογαριασμό της εκμεταλλευόμενη την οικονομική αδυναμία  των Δήμων και την έντονη επιθυμία των γονέων και των εκπαιδευτικών να ξεκινήσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά.

Η ΟΛΜΕ εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της και καταδικάζει τέτοιου πρακτικές.
Καλούμε την ηγεσία του Υπ. Παιδείας και τους αρμόδιους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να διασφαλίσουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Τους καλούμε, επίσης, να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των φορέων και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας απέχοντας από τέτοιες πρακτικές και αποτρέποντας την υλοποίησή τους.

Τέλος, ζητούμε από όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και κάθε πολίτη χωριστά, να διεκδικήσουν την επαρκή στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αποτρέποντας κάθε απόπειρα εισβολής επιχειρηματικών παραγόντων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο της ανακοίνωσης εδώ