Σελίδες

Το σχολείο των χρωμάτων

από το Politestv.gr
Στον Φουρφουρά Ρεθύμνου περιμένουν με μεγαλύτερη αγωνία την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το έργο του δασκάλου Άγγελου Πατσιά δίνει άλλη πνοή σε ένα ξεχασμένο σχολείο δημιουργώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά και δίνοντας το παράδειγμα με τη θέληση και την επιμονή του. Υπόδειγμα και ταυτόχρονα ...εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της μιζέριας στα ελληνικά σχολεία. 

Tο σχολείο πλέον έχει μετονομαστεί σε «Σχολείο της φύσης και των χρωμάτων».
Οι μαθητές καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά, χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν κατασκευές και χειροτεχνίες, ενώ με κάθε ευκαιρία το μάθημα γίνεται στη φύση κάτω από τα δέντρα.

      


Το σχολείο απέκτησε τη δική του web tv και ήδη γίνονται αλληλοδιδακτικά μαθήματα μέσω skype σε σύνδεση με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά πωλούν τα προϊόντα που παράγουν μόνα τους και εξασφαλίζουν χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου τους, ενώ ο κύκλος των δραστηριοτήτων διευρύνεται συνεχώς.
Και όλα αυτά σε ένα χωριό 560 κατοίκων στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η σχολική χρονιά που ξεκινά υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις…

Ο Άγγελος Πατσιάς παρουσίασε τη δουλειά του στο TEDx της Θεσσαλονίκης και στο βίντεο περιλαμβάνεται απόσπασμα και από «τηλεοπτική» δουλειά των μαθητών του.