Σελίδες

"Ξεσπιτώνουν τον αθλητισμό και διώκουν ΑΜΕΑ στο Χαλάνδρι"

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων στο Χαλάνδρι. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με απόφασή του που εξέδωσε στις 16.12.2016, ζητά να αποβληθεί άμεσα το αθλητικό σωματείο «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου», των 15 τμημάτων και 260 ενεργών αθλητών, από το αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου» της οδού Μυκόνου, διότι όπως υποστηρίζει, το αθλητικό σωματείο έχει δήθεν καταλάβει αυθαίρετα τον χώρο αυτό. Ωστόσο, ο ιδιοκτήμων Δήμος και η αρμόδια δημοτική αρχή «αγνοούν» το γεγονός ότι έχουν παραχωρήσει τη χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου στο σωματείο αυτό ήδη από το 1994 (!), για την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών κοινωφελών αθλητικών του δραστηριοτήτων προς όφελος της νεολαίας και της πόλης.

Είναι κι αυτή μια από τις περιπτώσεις που το ελληνικό δημόσιο και οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με την ακίνητη περιουσία τους.

Αλλά πέρα απ’ αυτό, δεν έχει ακούσει άραγε ο κ. δήμαρχος Χαλανδρίου ότι το «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» είναι μια αθλητική «κυψέλη» που αντιστέκεται απέναντι στη νοοτροπία των social media και των καφετεριών, που πλήττει τη νεολαία μας;

Άραγε, δεν γνωρίζει ότι το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να ενθαρρύνει, να ενισχύει και να προστατεύει τον αθλητισμό;

Ο κ. Ρούσσος ισχυρίζεται ότι η αποβολή πρέπει να γίνει για να αρχίσουν οι εργασίες αδειοδότησης του αθλητικού κέντρου, σύμφωνα με μελέτη πυροπροστασίας που φέρεται ότι έχει εκπονηθεί.

Το ερώτημα είναι εύλογο:
Πρέπει να ξεσπιτωθεί το αθλητικό σωματείο, άπαξ δια παντός, και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνουν οι εργασίες αυτές;
Ποιές σκοπιμότητες και συμφέροντα υποκρύπτονται;

Η υπόθεση όμως έχει και άλλες, πολύ σοβαρές διαστάσεις.
Ιδρυτής και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου που θέλει να αποβάλει ο κ. δήμαρχος από το αθλητικό κέντρο, είναι ο κ. Παναγιώτης Τζήμος, πρώην πρωταθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, ο οποίος σήμερα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με ποσοστό αναπηρίας 90%, εξ΄ αιτίας μιας σπάνιας πάθησης του νευρικού του συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο στις εκλογές, κάποτε αγωνιζόταν για τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο Χαλάνδρι ήδη μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στην απόφαση του δημάρχου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ακούτε;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Τζήμος