Στη δεύτερη θέση η Περιφέρεια Αττικής στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων

Επειδή ορισμένοι σπεύδουν να παραπληροφορήσουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, «χειραγωγώντας» τους αριθμούς, η Περιφέρεια Αττικής παρατηρεί ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως άλλωστε προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα με απόλυτα ποσά, (τέλη Δεκεμβρίου 2016).Η Περιφέρεια Αττικής παρατηρεί επίσης ότι η συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης ορισμένων που όφειλαν να γνωρίζουν μετά από τόσα χρόνια αυτοδιοικητικής εμπειρίας, αυτοαναιρείται μετά από λίγες ημέρες, εκθέτοντας τους εμπνευστές της. Ενδεικτικές της επιχειρούμενης παραπληροφόρησης είναι οι αναφορές α) για δήθεν απώλεια κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ και β) για δήθεν «ρυθμούς χελώνας» στην απορρόφηση του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020.

Η αλήθεια είναι ότι: α) το ΠΕΠ Αττικής 07-13 έκλεισε χωρίς καμία απώλεια πόρων, με απορρόφηση 111,4% και β) το ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 ολοκλήρωσε το έτος 2016 με απορρόφηση 72,2 εκατομμυρίων ευρώ κοινοτικής συνδρομής, δηλ 8,4%.

Όσοι λοιπόν επιλέγουν να επενδύσουν στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ας το ξανασκεφθούν. Δεν προσφέρουν τίποτε στους πολίτες και την κοινωνία. Γιατί οι αριθμοί δεν ψεύδονται και ενίοτε γυρίζουν μπούμερανγκ σε όσους επιχειρούν να τους χρησιμοποιήσουν για τις δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να εργάζεται με σύστημα και σοβαρότητα για την ανάπτυξη της Αττικής, με έμφαση στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία, και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.