Σελίδες

Μαρίνα Πατούλη: Παραίτηση με στόχο τη δημαρχία Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός) ανακοίνωσε σήμερα η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή  «με την υπ’ αριθμ. 30/2017-01-12 επιστολή της προς το Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη και ακολουθώντας κάθε νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ του ΠΕ.Α.Π. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση στο Γραφείο Δημάρχου την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017».

Στην ίδια ανακοίνωση προαναγγέλλεται ότι «οι λόγοι της παραίτησής θα εκτεθούν αναλυτικά σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συνέντευξη τύπου», ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: «Εκφράζοντας την ευχή της για καλύτερες ημέρες και ευοίωνη προοπτική το 2017, τόσο για το Δήμο όσο και για τους δημότες μας, η κα Πατούλη παραμένει ενεργή πολίτης και μάχιμη δημοτική σύμβουλος για την προάσπιση των αρχών της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
Πιο κοντά στη διεκδίκηση της δημαρχίας

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κ. Πατούλη που είχε εκλεγεί το 2014 πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του (πρώην συμβούλου του Γ. Πατούλη στο δήμο Αμαρουσίου) Τάσου Μαυρίδη «Η πόλη της ζωής μας», είχε διαρρήξει εδώ και αρκετό διάστημα τις σχέσεις τις σχέσεις της με το δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην περιοχή θεωρούν ότι η παραίτηση της Μ.Πατούλη είναι μία ακόμη κίνηση προς την κατεύθυνση της (ουσιαστικής) ανεξαρτητοποίησης της από την (έτσι κι αλλιώς) φυλλοροούσα παράταση του δημάρχου, με στόχο την διεκδίκηση της δημαρχίας Λυκόβρυσης – Πεύκης το 2019. Άλλωστε, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η σύζυγος του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ήδη φτιάξει τη δική της πενταμελή (προς το παρόν) ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης (Νίκος Γκαραβέλας, Δημήτρης Κατραμάδος, Έφη Τσεκούρα, Γιώργος Καρύμπας και, βεβαίως, η ίδια) η οποία συχνά-πυκνά μπλοκάρει εισηγήσεις του δημάρχου.