Σελίδες

Βράβευση του 2ου Λυκείου Βριλησσίων σε εκδήλωση για το θεσμό του Δημόσιου Σχολείου

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, εκδήλωση υπό την οργάνωση δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «η Αγία Φιλοθέη», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Προέδρου των Ιδρυμάτων, με κεντρικό άξονα την τιμή προς το Δημόσιο Σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό, τιμήθηκαν πέντε σχολεία της Αττικής για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο παιδευτικό και πολιτισμικό τομέα και σε πρωτοβουλίες εθελοντισμού, κοινωνικής διασύνδεσης, αειφόρου ανάπτυξης και συμμετοχής σε σημαντικά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα σχολεία που τιμήθηκαν είναι: το 2o Λύκειο Βριλησσίων, το Μαράσλειο, το 21o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 2o Γυμνάσιο Βούλας και το 15ο Λύκειο Αθηνών.

‘Εμπνευστής της εκδήλωσης υπήρξε ο ίδιος ο Μακαριώτατος, ο οποίος θέλησε να αναδείξει τον καθημερινό μόχθο και αγώνα μιας σημαντικής μερίδας εκ των αφανών ηρώων της οικονομικής κρίσης, και συγκεκριμένα του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας εκπαίδευσης που απαρτίζουν οι καθηγητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και κηδεμόνες των δημόσιων σχολείων της χώρας’.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων κ. Σ. Χαντζάρα, ο διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Χρηστάκης και η υποδιευθύντρια κα Χαρίση, οι καθηγητές κ. Σύρμα, κ. Αλεξόπουλος, κ. Ζυγούρας, κ. Μιχάλης, και ο κ. Ραδίτσας, ο οποίος είχε την επιμέλεια της μουσικής παρουσίας του σχολείου.