Σελίδες

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Παρουσιάσθηκε το Κινητό Πράσινο Σημείο για την Ανακύκλωση και το Σχέδιο για την προστασία του Υμηττού (Video)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου η παρουσίαση του Κινητού Πράσινου Σημείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιάννη Σιδέρη και τον Τεχνικό Σύμβουλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αντώνη Μαυρόπουλο. Βασικός στόχος της λειτουργίας του Κινητού Πράσινου Σημείου είναι η έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως επίσης η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έγινε αναφορά στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου μας και στην ανάγκη δημιουργίας βάσης ενεργών πολιτών-ανακυκλωτών. Με δεδομένο ότι στον σχεδιασμό του Δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία και λειτουργία Πράσινου Σημείου, η νέα αυτή δράση θα βοηθήσει στην εξοικείωση των πολιτών με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα γενικότερα οφέλη της ανακύκλωσης μέσω μίας διαδραστικής διαδικασίας και συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας, τα συλλεγόμενα υλικά, η χρήση της ανταποδοτικής κάρτας ανακύκλωσης και ο σχεδιασμός για τακτικές επισκέψεις σε κεντρικά σημεία του Δήμου κατά την πλήρη λειτουργία του, δηλαδή από τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η πιλοτική λειτουργία ξεκινά στις 15/06/2016 με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα: Κάθε Τετάρτη στις οδούς Ελ. Βενιζέλου & Λ. Κατσώνη (08:00-10:00) και Κεντρική Πλατεία (10:30-13:00) και κάθε Πέμπτη στις οδούς Χίου & Κορυτσάς (08:00-10:00) και Πλατεία Αϊ Γιάννη (10:30-13:00).


Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Κινητό Πράσινο Σημείο και παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την πυροπροστασία του Υμηττού και ακολούθησε συζήτηση.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι Αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη, Κ. Χατζηανδρέου και Σπ. Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Στέλ. Ψύλλα, ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρ. Γκιζιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημ. Κονταξής, Χρ. Κολώνια, Σωτ. Ησαΐας, Γ. Μυλωνάκης και Γ. Λογοθέτης.

Δεν ξεχνάμε ότι τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια και ότι η ενεργός συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δείτε μια συνοπτική παρουσίαση του Κινητού Πράσινου Σημείου στο ακόλουθο βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=pksDCNjFxso&feature=youtu.be