Σελίδες

H Περιφέρεια Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν σταθερό άξονα πολιτικής καθώς και μέτρο λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας Αττικής 365 ημέρες το χρόνο.
Με αίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, η Περιφέρεια Αττικής, προσπαθεί, παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της, να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της μεγαλύτερης σε πληθυσμό και ιδιαίτερα επιβαρυμένης σε περιβαλλοντικά προβλήματα, περιφέρειας της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις και τα έργα της αποσκοπούν σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, όπως τα τεχνικά έργα που στοχεύουν εκτός των άλλων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα αντιπλημμυρικά και οδικά έργα, η κατασκευή δικτύων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων.
Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται οι περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις που διενεργούνται από την Περιφέρεια Αττικής, η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στη βάση ενός περιβαλλοντικά ορθού, βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου συστήματος, οι επεμβάσεις προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, κ.α.. 
Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να δρα με γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος ώστε οι στόχοι που αναδεικνύονται με την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να πραγματοποιηθούν.