Σελίδες

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου: Τόπο στα νιάτα και τη μουσική τους

Η μουσική γέφυρα των μαθητών! 

Φήμες λένε πως το National Geographic έκανε scouting για νέους σκηνοθέτες στην περιοχή του Πατήματος. Κάποιοι άλλοι εικάζουν πως η μελλοντική μούσα του Tarantino τελειώνει το 4ο Γυμνάσιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2ο Λύκειο με το δικό του Actors Studio και τα άλλα δυο Γυμνάσια (και τις Λυκειακές τάξεις) επιχείρησαν με ίδια μέσα και ελάχιστο προϋπολογισμό το περασμένο Σαββατόβραδο να μας προσφέρουν ένα άρωμα Καννών στη γεμάτη από κόσμο πλατεία του Χαλανδρίου.

Και το κατάφεραν! Με έναν καταιγισμό 8 ταινιών μικρού μήκους άφησαν ευχαριστημένους όλους τους παρευρισκόμενους σινεφίλ, φίλους, συγγενείς και όσους ακόμα γνωστούς και άγνωστους περαστικούς βρέθηκαν αυτή την υπέροχη βραδιά στην πλατεία του Χαλανδρίου για το 3ο σκέλος του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου. Η θεματολογία των ταινιών ξεκίνησε με τα προβλήματα που βίωσαν με τη δική τους ματιά οι μαθητές σε σχέση με το προσφυγικό. Αμέσως μετά οι παριστάμενοι σινεφίλ είδαν στην μεγάλη οθόνη να εξελίσσεται ένα δίλημμα σχετικά με μια κλοπή. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ σχετικά με την μαστίχα ενώ την αυλαία έκλεισε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις δυναμικές προσωπικές σχέσεις των μαθητών και πώς η μουσική μπορεί να αμβλύνει και να γεφυρώσει κάθε διαφορά. Όλες οι ταινίες θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες στην άνεση του σπιτιού σας ή από το κινητό και ταμπλέτα σας από το κανάλι που δημιούργησε για εσάς η Ένωση στο Youtube! ;) 

Η προσέλευση του κόσμου βέβαια ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς 5 Δημοτικά, 7 Γυμνάσια και άλλα 4 Λύκεια παρουσίασαν σε μια έκθεση εικαστικών τις εξαιρετικές δημιουργίες τους. Η ζωγραφική καθώς και οι κατασκευές τους εντυπωσίασαν όλους τους περαστικούς που είδαν το κάτω μέρος της Πλατείας Χαλανδρίου να γεμίζει ασφυκτικά με καβαλέτα με δημιουργίες μαθητών, χρώματα, σχέδια, και φαντασία. Τα δε έργα από δυο ΕΠΑΛ, έδωσαν στον κόσμο να αντιληφθεί, με τον δικό τους εξαιρετικό τρόπο και παρουσίαση, την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σε αυτά τα Λύκεια καθώς και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρέχονται στους μαθητές με την αποφοίτησή τους.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου όμως πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του. Ένα τέλος όμως που θα το ακούσουν σε όλο το Χαλάνδρι. Ετσι λοιπόν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00, 3 μουσικά γκρουπ μαθητών θα δώσουν ένα πολύ δυναμικό παρόν στην Πλατεία. Τα όργανα θα πάρουν φωτιά, οι μελωδίες θα συγκλονίσουν και το Χαλάνδρι θα... ροκάρει.

Και όχι μόνο. Γιατί τα 3 μουσικά μας γκρουπ θα μας γεφυρώσουν μουσικά ακούσματα τα οποία θα ξεκινούν από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι και θα επεκτείνονται πέρα κι από τα όρια του σκληρού κι όμως μελωδικού heavy metal. Τους περιμένουμε λοιπόν στο stage μαζί με τους εκατοντάδες fan συμμαθητές και φίλους τους!

Να είστε όλοι εκεί!