Σελίδες

Διαδημοτική Σύσκεψη του Δημάρχου Πεντέλης για το θέμα του Ρέματος Χαλανδρίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και παρουσία των Δημάρχων Χαλανδρίου κ. Ρούσσου Συμεών, Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη Ξενοφών και του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου κ. Κόκκαλη Βασιλείου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των συμμετεχόντων Δήμων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημαρχείο Πεντέλης στα Μελίσσια, σύσκεψη με θέμα: «Υποβολή Διαδημοτικής Πρότασης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του» στα πλαίσια της Πρόσκλησης υπ. αριθμ. ΑΤΤ009 της Περιφέρειας Αττικής.

Σε θετικό κλίμα συναίνεσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

α) η υποβολή κοινής Διαδημοτικής Πρότασης Μελέτης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του.
β) Επιπρόσθετα αποφασίστηκε να υποβληθεί στην Περιφέρεια πρόταση όπως ο άξονας του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου αποτελέσει διαδημοτικό άξονα υποβολής πολιτιστικής πρότασης, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε πρόσκληση που θα εκδοθεί με δεδομένο ότι το ρέμα Πεντέλης- Χαλανδρίου είναι η διαδρομή που διακινήθηκαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα «Πεντελέθεν Λιθαγωγίας».
Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν θέσεις - σκέψεις, η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί και σε άλλα θέματα διαδημοτικής συνεργασίας.