Σελίδες

Στον Άγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Αθανασίου, παρέστη ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.   
Στην τελετή παρέστησαν οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου Θανάσης Κιούσης, Ευγενία Κατούφα, Μαρία Λοτσάρη και Γιάννης Λαδόπουλος, ιερείς όμορων ενοριών, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος πιστών. 

Μετά τη θεία λειτουργία ο αρχιεπίσκοπος τέλεσε την χειροτονία σε πρεσβύτερο του πατέρα Αναστασίου Σανιδά ενώ απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον πατέρα Νεκτάριο Στογιάννη, που διακονεί στον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου.

Στη συνέχεια οι επίσημοι  παρέστησαν στην τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, η χορωδία του οποίου ερμήνευσε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας.

Η χορωδία του Αγίου Αθανασίου έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, με τη συνοδεία των δεξιοτεχνών μουσικών Γεωργίου Δεμελή στο κανονάκι, Εμμανουήλ Παλιάκη στο νέϋ και Αλέκου Σταματόπουλου στα κρουστά και στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής πατέρας Συμεών Βολιώτης ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της ενορίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, των Δημάρχων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων κλπ.