Σελίδες

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μ. Βασιλόπουλος» γιόρτασε τον ερχομό των Χριστουγέννων με τους μικρούς της φίλους την Τετάρτη 23/12 και την Πέμπτη 24/12. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικά λεπτά για να λερωθούν τα χέρια, να φανούν τα χαμόγελα και ν΄ ακουστούν δυνατές φωνούλες. Η γιορτή άρχισε.

Με τη συμμετοχή των παιδιών στο διήμερο εικαστικό πρόγραμμα διαμορφώθηκαν τρεις ομάδες. Τρυφερά χεράκια από 13μηνών έως 2 ετών έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με δαχτυλομπογιές και χριστουγεννιάτικο δέντρο με θήκες γλυκών. Αγόρια και κορίτσια από 5 ετών έως 10 ετών χρωμάτισαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα αλλά και φυσικά υλικά (κουκουνάρια, χαρούπια, κλαδιά κ. άλ.). Σε αυτό το τραπέζι περίσσευε η φαντασία και η καλή συνεργασία.
Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε με τη συμμετοχή των μαμάδων. Με την βοήθεια της καλής συναδέλφου Αγορής Ρίζου για πρώτη φορά καταφέραμε να τις απασχολήσουμε δημιουργικά. Με την τεχνική του ντεκουπάζ μεταμόρφωσαν ένα φύλλο μανόλιας σε ένα ξεχωριστό γούρι για τη νέα χρονιά.

Ζωηρά ξεκινήσαμε και την δεύτερη μέρα «Φτιάχνω και φορώ κάτι μαγικό… είμαστε ομάδα». Το βραχιόλι της παιδικής βιβλιοθήκης, που μας ενώνει, έχει ζωηρά χρώματα ατελείωτους κόμπους και στο κέντρο το 2016. Φτιάξαμε «το μάτι του Xριστού» σε δυο ενωμένα ξυλάκια πλέξαμε χρωματιστό μαλλί, απίθανο αποτέλεσμα. Μια γλυκιά ανάμνηση για μας είναι το στεφάνι που έφτιαξαν οι μικροί μας φίλοι για την παιδική βιβλιοθήκη.

Καλά Χριστουγέννα! Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 28/12 στις 12:00 και την Τρίτη 29/12 στις 11:00 να αποχαιρετήσουμε αλλά και να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο με πολύ παιχνίδι και προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας.

Σημαντική ήταν η προσφορά των: Χαντρομάνια, ο Δρόμος του τσαγιού και ζαχαροπλαστείο Γκέκας.