Σελίδες

VolksGate: Τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις ανακλήσεις αυτοκινήτων VW

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανακλήσεις των αυτοκινήτων Volkswagen παγκοσμίως. Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Στηβ Σίρτης, γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα. 

Τόνισε ότι «αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και πως έχει εμπιστοσύνη στην VW». Επίσης εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό.

Χωρίς να δεσμευτεί, εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Κοsmocar είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας» πρόσθεσε. 

Σχετικά με τις αντιδράσεις πελατών, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα είναι μικρός ο αριθμός των κατόχων γερμανικών αυτοκινήτων, που ανησυχούν για την καλή λειτουργία του κινητήρα». Επίσης σημείωσε ότι «δεν έχει επηρεασθεί η ζήτηση των γερμανικών αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Κosmocar».

Η Volkswagen  από την πλευρά της, άφησε σήμερα, Τρίτη, να εννοηθεί ότι θα ανακαλέσει έως και 11 εκατομμύρια οχήματα, προκειμένου να προχωρήσει σε μετατροπές σε όσα φέρουν το λογισμικό παραποίησης στις μετρήσεις εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκπονήσει ένα «ολοκληρωμένο» σχέδιο μετατροπής που θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα μοντέλα ντίζελ τηρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων.

Μέσα στις «επόμενες ημέρες» η εταιρεία αναμένεται να επικοινωνήσει με τους πελάτες που έχουν μοντέλα ντίζελ με το επίμαχο λογισμικό, είπε ο Μίλερ σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Η εταιρεία θα ενημερώσει τις αρχές για τις τεχνικές αλλαγές τον Οκτώβριο, είπε ο Ματίας Μίλερ στη συνάντηση περίπου 1.000 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) έχει δώσει στην εταιρία περιθώριο έως τις 7 Οκτωβρίου να εκπονήσει σχέδιο, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα.