Την απόφαση για την παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έως τις 31 Δεκεμβρίου, υπέγραψαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Η απόφαση αφορά τη λειτουργία 256 κοινωνικών δομών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Δημοτικούς Λαχανόκηπους, Κοινωνικά Συσσίτια, Τράπεζες Χρόνου, Υπνωτήρια Αστέγων κ.α.), που συγκροτούν το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε αστέγους και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, απασχολώντας 1.112 εργαζόμενους.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψαν  η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

ΚΕΔΕ: Θετική εξέλιξη η παράταση λειτουργίας των δομών
Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την ικανοποίηση αιτήματός της για την παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει:

«Θεωρούμε εξαιρετικά θετική εξέλιξη την τρίμηνη παράταση που δόθηκε στη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών. Όμως δεν παύει να είναι μια λύση προσωρινή, για ένα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης της φτώχειας για σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, που αποκτά πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Εμείς ως ΚΕΔΕ, πέραν της παράτασης της λειτουργίας τους έχουμε παράλληλα ζητήσει και διεκδικούμε τα εξής: Πρώτον, να ενταχθούν εγκαίρως οι παραπάνω δομές στο νέο ΕΣΠΑ και δεύτερον, να ενταχθεί το σύνολο αυτών των δομών στις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις».