Ακυρώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις σχολείων σε δήμους της Αττικής

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, ανακαλείται η με αριθμ. 119937/Δ4/02.09.2013 (ΦΕΚ 2223/ τ.Β ́/ 2013) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων», που αφορούσε στην συγχώνευση του 3ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού και του 9ου 8/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, σε ένα νέο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο με την ονομασία 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού και με έδρα τον Υμηττό δικαιώνοντας τους αγώνες του Δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, φορέων της πόλης, γονέων και μαθητών.

Επισημαίνεται ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του με την κατάργηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης και τη μεταφορά – απορρόφησή του, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Αν. Υπουργού και ευχαριστεί την Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, το Σύλλογο Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για τη βοήθεια τους και επισημαίνει ότι, «χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού, οι όποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται στην σωστή κατεύθυνση και με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της Παιδείας και το συμφέρον των μαθητών».


epoli.gr