Σελίδες

Ανατροπές στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία από τη νέα διοίκηση της «Ελληνικόν ΑΕ»

Η νέα διοίκηση της «Ελληνικόν Α.Ε.» αλλάζει τα δεδομένα με τέσσερις αποφάσεις που πάρθηκαν στο διοικητικό της συμβούλιο.

Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις από την ημέρα που ανέλαβαν τα νέα μέλη της και αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες:
  • Την επαναφορά στο χώρο, συλλόγων που είχαν εκδιωχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της ''Ελληνικόν Α.Ε.''
  • Την διάνοιξη της διόδου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο ΜΕΤΡΟ
  • Την κατεδάφιση των κτισμάτων που λειτουργούσαν τα παράνομα νυχτερινά κέντρα της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.
  • Την φροντίδα της πλαζ Αγίου Αλεξάνδρου.
Η νέα διοίκηση της «Ελληνικόν Α.Ε.» ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του Ιουλίου και πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από ανθρώπους με συμμετοχή στα κινήματα της περιοχής

Τα κινήματα όλων των δήμων για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την κατάργηση του διαγωνισμού για την πώλησή τους σε επενδυτικό όμιλο με εκπρόσωπο τη Lamda Development του ομίλου Λάτση δίνουν το «παρών» στη νέα διοίκηση της κρατικής εταιρείας «Ελληνικόν Α.Ε.» που κατέχει το 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου.

Διαθέτουν τρία μέλη στην επταμελή διοίκηση που ορίστηκε ύστερα από εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη έχει κάνει την πρώτη της συνεδρίαση.

«Αποδέχθηκα την πρόταση που μου έγινε από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, για να συμμετέχω από αυτή τη θέση σε πρωτοβουλίες που θα αμφισβητούν την πώληση. Ώς τώρα η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει θέμα Ελληνικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει λήξει το θέμα της πώλησης και του διαγωνισμού», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο τέως δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, που μετέχει στη νέα διοίκηση, διευκρινίζοντας ότι δεν θα λαμβάνει αμοιβή.

Παραμένει επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» Ελληνικού-Αργυρούπολης και μέλος της επιτροπής αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο, ενώ τονίζει ότι θα αγωνιστεί για να γίνει πράξη το αίτημα των κατοίκων όλων του Λεκανοπεδίου και δεσμεύεται δημόσια: «Θα αγωνιστούμε να παραμείνει δημόσια περιουσία και να γίνει δημόσιο πάρκο ανοιχτό στους πολίτες και για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών των δήμων της περιοχής».

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικόν Α.Ε.» ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Στέφανος Πάντος-Κίκκος, που ανήκει στη «γενιά του Πολυτεχνείου» και έχει σημαντική επαγγελματική διαδρομή.

Στις υπόλοιπες θέσεις της διοίκησης είναι ο χημικός μηχανικός Λάζαρος Σταθάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ο οικονομολόγος Χρήστος Καπάταης, αντιπεριφερειάρχης του νότιου τομέα Αττικής, και ο πολεοδόμος Σάκης Ψυχογιός, υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τα τοπικά κινήματα εκπροσωπούν επίσης ο αρχιτέκτονας Τάσος Ταστάνης από τη Γλυφάδα και ο νομικός Αριστείδης Θωμόπουλος από τον Αλιμο.

Ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Τερζάκης αναλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες- νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πρόκειται για τον φορέα που τυπικά διαχειρίζεται πάνω από 72.000 ακίνητα, από τα οποία το 65% θεωρείται ότι βρίσκεται υπό προβληματικό καθεστώς. Μόνον τα καταπατημένα, που θεωρούνται χαμένα για το Δημόσιο, κατατάσσονται 28.234, ενώ τα υπόλοιπα διεκδικούνται από ιδιώτες με πολύχρονες δικαστικές προσφυγές.
Τα «καθαρά» ακίνητα του Δημοσίου περιορίζονται σε 10.626 και μερικώς «καθαρά» 1.435. Υπάρχουν επίσης 7.386 ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί σε διάφορους φορείς, κυρίως δήμους, κατά πλήρη κυριότητα και 1.322 μόνον κατά χρήση.