Σελίδες

Ψηφίζω ΝΑΙ γιατί:

του Αλέξη Χριστόπουλου

Ψηφίζω ΝΑΙ γιατί:
-Συνήθισα τα μνημόνια.
-Πιστεύω ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των 500 ευρω είναι υπερβολικά μεγάλοι και πρέπει να μειωθούν. Οπως πολύ σωστά έλεγε το δεύτερο μνημόνιο 350 ευρώ είναι αρκετά και θα κάνουν και μια μικρή αποταμίευση.
-Πρέπει να κατασχεθούν τα σπίτια όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Άλλωστε έχουμε αρκετά παγκάκια.
-Δεν είμαι υποχρεωμένος να ενδιαφέρομαι για το 1.500.000 των ανέργων. Με ενδιαφέρει το σπίτι μου και η δουλειά μου.
-Το σύστημα υγείας είναι πολύ δαπανηρό και πρέπει σιγά-σιγά να καταργηθεί. Οι άρρωστοι και οι ανήμποροι δεν με αφορούν. Εγώ δόξα τον θεό είμαι υγιής. Άλλωστε για τους ανήμπορους όπως ξέρουμε από την ιστορία μας υπάρχει και ο Καιάδας.



- Ωράρια, δικαιώματα κλπ είναι σαχλαμάρες.   Ο εργοδότης πρέπει να μπορεί να αποφασίζει μόνος του και ο εργαζόμενος να αποδέχεται αφού βέβαια προηγουμένως τον ακούσει χωρίς να διατυπώσει αντιρρήσεις.


- Να σταματήσει αυτή η αηδία με τον ΦΠΑ. Γιατί να είναι τα φάρμακα σε χαμηλό συντελεστή; Γιατί αφήσαμε τις παραδόσεις μας με τους πρακτικούς γιατρούς,τα βότανα και τα ματζούνια; Γιατί τα νησιά να έχουν χαμηλό συντελεστή; Αν δεν τους αρέσει ο τόπος τους, αν δεν τον αγαπάνε να φύγουν,να πάνε αλλού. Να έρθουν στα νησιά Γερμανοί, Ολλανδοί ακόμα και Κινέζοι βρε αδελφέ. Τότε μάλιστα, να χαμηλώσουμε τον ΦΠΑ. Εν ανάγκη ας πουλήσουμε και κάποιο νησί. Έχουμε άλλωστε αρκετά.


- Να σταματήσουμε πλέον να εκλέγουμε την κυβέρνησή μας. Να εκσυγχρονισθούμε. Να μας την ορίζει η ΕΕ που είναι άλλωστε τίγκα στους φιλέλληνες. Σουλτς,  Μερκελ, Σοιμπλε, Νταισεμπλουμ (αυτός με μπερδεύει), Γιούνκερ, Ραχόι κλπ. Όλοι φίλοι μας που νοιάζονται για μας.


- Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις λίστες Λαγκάρντ, την SIEMENS και άλλες αηδίες. Με ποιο δικαίωμα ελέγχουμε τα περιουσιακά στοιχεία,τον μόχθο των επιφανών συμπολιτών μας; Δεν είναι δύσκολο και κουραστικό να κλείσεις μια συμφωνία για εξοπλιστικά,για τους Ολυμπιακούς,για τους αυτοκινητόδρομους,για τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας; Δεν πρέπει να βγάλει κι αυτός ο χριστιανός το κατι τις του;


- Πρέπει να κλείσει αμέσως η ΕΡΤ. Τι να την κάνουμε; Εχουμε τόσα κανάλια με άξιους και αντικειμενικούς δημοσιογράφους. MEGA-ANTENA-SKAI κλπ. Δημοσιογραφικά αναστήματα όπως η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Μπάμπης (όχι ο φλου) που με μια ασήμαντη αμοιβή μας ενημερώνουν καθημερινά. Τα κανάλια αυτά πρέπει να τα ενισχύσουμε και οικονομικά. Δάνεια με ελάχιστο επιτόκιο και κούρεμα-ναι κούρεμα-σε όσα δήθεν χρωστάνε. Επί πλέον με ΠΝΠ να υποχρεωθούμε όλοι να παρακολουθούμε καθημερινά και τουλάχιστον επί τρίωρο τις εκπομπές. Εδώ το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα για να αγοράσουμε καναπέδες.


Τέλος ψηφίζω ΝΑΙ γιατί με εμπνέουν οι σημαίνοντες πολιτικοί άνδρες που συντάσονται με αυτή την επιλογή. Πως να αγνοήσεις το κάλεσμα ενός Μητσοτάκη, ενός Σημίτη, ενός Παπανδρέου, ενός Καραμανλή, ενός Σαμαρά, ενός Βενιζέλου, ενός Πάγκαλου. Πως να μην καταλάβεις ότι όλοι αυτοί ενώθηκαν γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος. Παραμέρισαν τις διαφορές τους,έβαλαν στην μπάντα τα προσωνύμια ”εφιάλτης”,”αρχιερέας της διαπλοκής”,”αποστάτης” και με δάκρυα στα μάτια σάλπισαν την ενότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.


-Καταλήγω με δυο προτάσεις.
1) Να αποφυλακισθούν άμεσα ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Να σταματήσει κάθε δίωξη στον Τσουκάτο, στον Μαντέλη και σε όσους αγωνιστές διώκονται. Να έχουμε την χαρά να τους δούμε κι αυτούς στο ευρωπαικό μέτωπο του ΝΑΙ 

2) Να νομοθετήσει η επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να ψηφίζουν μόνο 
α) τα μέλη του ΣΕΒ 
β) όσοι έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ 
γ) όσοι συμμετέχουν σε οφσορ δ)όσοι έχουν επενδύσεις και ομόλογα σε ξένες τράπεζες 
δ) όσοι αποδεδειγμένα κάνουν κάθε χρόνο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πέντε ταξίδια στο εξωτερικό και διακοπές στην Μύκονο, κατά προτίμηση στην Ψαρρού. Γιατί όπως είπε και η κ. Λυμπεράκη ”οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές, ψηφίζουν λάθος”.


Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να ψηφίσει ΝΑΙ. Την ώρα όμως που τους έγραφα άρχισα να ντρέπομαι και αποφάσισα τελικά για ένα μεγάλο ΟΧΙ. Σεβόμενος την διαδρομή μου, τους συνανθρώπους μου, τις γενιές που έρχονται.

ecoleft.gr

* Ο Αλέξης Χριστόπουλος είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.