Σελίδες

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του στο τελεσίγραφο των δανειστών όπως αυτό κατατέθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι πέντε χρόνια μνημονίου είναι αρκετά. Οι προτεινόμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, η αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι μειώσεις των συντάξεων, ο περιορισμός των κονδυλίων που αφορούν κοινωνικές παροχές, η άγρια φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων και τόσα άλλα που προβλέπονται στο σχέδιο – τελεσίγραφο αποτελούν συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Μιας πολιτικής που βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση, που οδήγησε στην απόλυτη φτώχεια και ανεργία εκατομμύρια Έλληνες, που όξυνε τις κοινωνικές αντιθέσεις στο έπακρο. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει οι «εταίροι» και οι ντόπιοι συνεργάτες τους αρνούμαστε να δεχθούμε ότι αυτή η πολιτική αποτελεί μονόδρομο, ότι το μέλλον του ελληνικού λαού θα είναι πλέον συνυφασμένο με την εξαθλίωση και την υποταγή.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα γιατί θεωρούμε αναγκαία τη διαγραφή του παράνομου χρέους, γιατί θέλουμε δημοκρατία και ανεξαρτησία, γιατί χρειαζόμαστε πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στο επερχόμενο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και μετά την Κυριακή, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απορρίψουν τις προκλητικές προτάσεις των δανειστών και να ψηφίσουν ΟΧΙ. Στην υποταγή και το φόβο ας αντιτάξουμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.