Σελίδες

Συνέντευξη του ζωγράφου Νίκου Οικονομίδη για την έκθεση έργων του στις Βρυξέλλες (Video)

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της προσωπικής του έκθεσης στην Γκαλερί Theorema στις Βρυξέλλες αλλά και της παρουσίασης του βιβλίου του “Στίχοι στο καβαλέτο”, ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης απαντάει στις ερωτήσεις του Γιάννη Δήμα στην κάμερα του Newsville.be

Η έκθεση "Στίχοι Στο Καβαλέτο" του Νίκου Οικονομίδη που παρουσιάζεται στηv αίθουσα Τέχνης Theorema  αποτελεί μια ζωγραφική “αναζήτηση” στα ποιήματα 9 Ελλήνων ποιητών που τον εμπνέουν να δημιουργήσει εκ νέου μία εικόνα, ένα έργο βγαλμένο από τον στίχο κάθε ποιητή.
Όπως αναφέρει η Λήδα Παναγιωτοπούλου, φιλόλογος-συγγραφέας, “Ο Νίκος Οικονομίδης είναι ζωγράφος που χρειάζεται τον λόγο τον ποιητικό, τον συνταιριάζει στην τέχνη του”.

Επίσης, την Κυριακή 26 Απριλίου, η Γκαλερί Θεώρημα και οι Εκδόσεις “Τέχνης Οίστρος” διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Οικονομίδη “Στίχοι στο καβαλέτο” την Κυριακή 26 Απριλίου στις 17.00.

Στο πρωτότυπο αυτό λεύκωμα ανθολογούνται 117 ποιήματα και συνομιλούν με 117 έργα ζωγραφικής.

Για το ταξίδι του καλλιτέχνη μέσα στην ποίηση θα μιλήσουν ο Νίκος Οικονομίδης και ο Σπύρος Μοσκαχλαϊδής, μαθηματικός.
Στον συντονισμό της εκδήλωσης και στην απαγγελία ποιημάτων θα είναι ο καλλιτεχνικός επιμελητής της Γκαλερί Θεώρημα και αρθρογράφος Γιώργος Γιούπης και η Θεώνη Βλαχάκη, φιλόλογος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015.