Σελίδες

Η Πειραιώς άνοιξε το δρόμο για διαγραφή χρεών

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι διαγράφει τα χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους σε πελάτες της που εντάσσονται στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες κινήσεις εξετάζουν, μετά την κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς και άλλες συστημικές τράπεζες. 

Η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Το ύψος της ελάφρυνσης υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε χιλιάδες δανειολήπτες.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, η παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της Τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr

nooz.gr  -  ecoleft.gr