Σελίδες

Η παράταξη "Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη" για το θέμα των αποθεματικών των ΟΤΑ

Με έκπληξη και θαυμασμό παρατηρούμε τις άμεσες αντιδράσεις κάποιων αιρετών της ΤΑ, που υποστηρίχθηκαν από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα αμέσως μετά την δημοσίευση της πρώτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πριν ακόμα  να στεγνώσει το μελάνι που την τύπωσε.

Είναι αυτοί οι ίδιοι,  οι ομοτράπεζοι του κ. Φούχτελ που υπολόγιζαν κυνικά τις ανθρώπινες ζωές  ως αριθμούς και μιλούσαν με κυνισμό  για απολύσεις. Είναι τα ίδια πρόσωπα που δεν αντιδρούσαν στην εύκολη συνταγή των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που οδήγησαν σε συρρίκνωση το Δημόσιο μειώνοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες παροχές προς τους πολίτες.

Είναι οι ίδιοι που λοιδορούσαν τους ομολογιούχους, είναι οι ίδιοι που σιωπούσαν όταν έγινε η  ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, που ήταν στην ουσία χρήματα των ίδιων των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που δεν αντέδρασαν στην μείωση των λιγοστών παροχών υγείας, είναι οι ίδιοι που δεν αντέδρασαν στο κλείσιμο των νοσοκομείων.

Είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν στην εγκατάλειψη της παιδείας,  στο κλείσιμο των Τεχνικών Λυκείων. Είναι οι ίδιοι που επικρότησαν την δημιουργία των Ιδιωτικών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και που είχαν σαν στόχο την ολική Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Είναι οι ίδιοι που δεν προστάτεψαν όταν έπρεπε την δημόσια περιουσία, ως όφειλαν από θέση. Πουλήθηκαν δασικές εκτάσεις, παραλίες, αεροδρόμια, λιμάνια και δεν βρήκαν λίγο χρόνο να ασχοληθούν με το ξεπούλημα και την υποταγή της χώρας….

Σχεδόν όλα αυτά είχαν  νομοθετηθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και δεν τους  ενοχλούσαν. Το Σύνταγμα δίνει την δυνατότητα στον νομοθέτη να  χρησιμοποιεί ΠΝΠ, όταν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος κοινοβουλευτικός χρόνος για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων.

Ίσως έφθασε η στιγμή που πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Συντάγματος προς όφελος του πολίτη, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου  και όχι των Τραπεζών που μοίραζαν τα χρήματα των ανακεφαλοποιήσεων κατά το δοκούν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε φιλικές προς το σύστημα επιχειρήσεις.

Η προσωρινή (15πενθήμερη) συγκέντρωση και μεταφορά όλων των αποθεματικών δεν γίνεται για ωφεληθούν οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι μεγαλοτραπεζίτες.

Άλλωστε τα αποθεματικά δεν μεταφέρονται σε κάποια ιδιωτική Τράπεζα, αλλά στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να υπάρξει η βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα που έχει ανάγκη η χώρα, για την κατάσταση της οποίας ευθύνονται όλοι όσοι όψιμα έγιναν διαμαρτυρόμενοι επαναστάτες.

Η κανονική λειτουργία των Ο.Τ.Α. αλλά και όλων των φορέων είναι απολύτως εγγυημένη, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού και οι πολίτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι αντιλαμβάνονται ότι έπαψαν να είναι τα γνωστά υποζύγια του συστήματος.

Καλωσορίζουμε τις αντιδράσεις των όψιμων επαναστατών και τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους μόνο όταν περικοπούν μισθοί και συντάξεις του Ελληνικού Λαού…