Σελίδες

Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Η Γ.Σ. και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

Εντός του τριμήνου Δεκεμβρίου 2014–Φεβρουαρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και των εκπροσώπων προς την Ένωση κάθε σχολείου της πόλης μας. Στις εκλογές αυτές ψήφισαν γονείς 2.306 μαθητών, ποσοστό συμμετοχής που πλησιάζει το 50%.

Στις 25-2-2015 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά και μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων.
Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και αφορούσε τόσο στα προβλήματα κάθε σχολείου χωριστά, όσο και στην γενικότερη κατάσταση για την Δημόσια Παιδεία.

Η εποικοδομητική και πλούσια ανταλλαγή απόψεων είχε έναν κοινό παρονομαστή: την ομόθυμη απόφαση των γονέων να υπερασπιστούν και να προβάλλουν την αναγκαιότητα της δημόσιας, δωρεάν και ενιαίας Παιδείας. Το σύνολο δε των αντιπροσώπων επικρότησε τις θέσεις και την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης την τελευταία διετία και την συνολικά αγωνιστική πορεία της Ένωσης.

Η δράση αυτή καθώς και οι κατευθύνσεις για την επόμενη διετία αποτυπώθηκαν στην, εγκεκριμένη πλέον από την Γενική Συνέλευση, εισήγηση, την οποία μπορείτε να βρείτε στο blog της Ένωσης Γονέων www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com

Εκτίμηση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ότι τα ποσοστά συμμετοχής των γονέων ήταν υψηλά και αναδεικνύουν τόσο το κύρος των Συλλόγων Γονέων στους γονείς και-εμμέσως πλην σαφώς- το κύρος της Ένωσης όσο και την ανάγκη των γονέων να δράσουν συλλογικά απέναντι στα συνεχώς εντεινόμενα προβλήματα της δημόσιας παιδείας. Ενώ, η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες των εποχών, όχι μόνο πρέπει να μας εμψυχώνει αλλά και να μας αναδεικνύει το βάρος των ευθυνών μας.

Στη συνέχεια, στις 27-2-2015, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων (77 σε σύνολο 81) από τους 21 Συλλόγους– μέλη της Ένωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη συγκροτήθηκε στις 2/3/2015 ως εξής:
Πρόεδρος :                Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα
Αντιπρόεδρος          Αντώνης Παπάζογλου
Γεν.Γραμματέας:        Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου
Ειδ.Γραμματέας :       Ηλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα            
Ταμίας :                     Σπύρος Καμινάρης
Μέλη:                         Γιώργος Κρητικίδης, Ελένη Καραγιώργου-Σφακιανάκη, Μαρία Ξυνογαλά-Σταύρου, Μάκης Μητσάκης

Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εξελέγη η κ. Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου με αναπληρωματικό μέλος  τον κ. Γιώργο Κρητικίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θέλοντας να συνεχίσει την μέχρι τώρα πορεία του  και θεωρώντας  ότι είναι απαραίτητη  η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία της Ένωσης με όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, ενημερώνει τα Δ.Σ των 22 Συλλόγων Γονέων ότι προτίθεται να παρευρεθεί σε όποια συνεδρίασή τους  αυτά επιθυμούν ώστε να συζητήσουν τα γενικότερα θέματα παιδείας αλλά και τα ειδικά θέματα ανά σύλλογο.

Αγία Παρασκευή 03/03/2015                                                  

Το Διοικητικό Συμβούλιο