Σελίδες

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, η ομιλία-συζήτηση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) που διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

Ο ψυχολόγος κ. Πέτρος Κασιμάτης, παρουσίασε τις γενικές παραμέτρους της σύγχρονης αυτής «μάστιγας» και στη συνέχεια συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους γονείς.
Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με το τι θα πρέπει να γνωρίζουμε, ποιος ο ρόλος των γονέων αλλά και των δασκάλων και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Κασιμάτης δέχτηκε ερωτήσεις από τους γονείς σχετικές με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των περιπτώσεων και ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση.

Επειδή όμως το θέμα είναι αρκετά φλέγον και δεν εξαντλείται με μία ομιλία ο σύλλογός μας δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει μια ακόμη ομιλία-συζήτηση για πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Ο σύλλογος του 9ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου ευχαριστεί τον κ. Πέτρο Κασιμάτη για την παρουσίαση του θέματος και όλους τους γονείς για τη συμμετοχή τους.

Το ΔΣ του συλλόγου