Σελίδες

Συνάντηση των Δημάρχων Βριλησσίων και Beit Ummar της Παλαιστίνης

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας των Δημάρχων Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη και Beit Ummar της περιοχής της Χεβρώνας στην Παλαιστίνη, Nasri  Sabarna.
Συνάντηση  στο Δημαρχείο Βριλησσίων και στη συνέχεια επίσκεψη και γεύμα εργασίας στην κεντρική πλατεία της Πόλης είχε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, με τον ομόλογό του Δήμαρχο Beit Ummar  της περιοχής της Χεβρώνας στην Παλαιστίνη, Nasri Sabarna. 

Ο Παλαιστίνιος Δήμαρχος εκδήλωσε τα θερμά αισθήματα φιλίας του προς τον ελληνικό λαό και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βριλησσίων για το ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου από τις ισραηλινές αρχές που οδηγεί σταδιακά το Δήμο του σε συνθήκες απομόνωσης. Επισήμανε την τραγική ανεργία που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης του και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και σε αυτή την περιοχή της Δυτικής όχθης της πολύπαθης Παλαιστίνης.  

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων δεσμεύτηκε, παρά την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και την περιοχή μας, να υποστηριχτεί, με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο, ο αγώνας επιβίωσης του παλαιστινιακού λαού. Σημείωσε ότι «η ελπίδα που γεννιέται στην Ελλάδα εν μέσω μακροχρόνιας κρίσης για τη δική της εξέλιξη να αποτελέσει το έναυσμα για την άμεση θεσμική αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας - Παλαιστίνης, στη βάση της παραδοσιακής αδελφοσύνης των δύο λαών, που αντλεί τη διαδρομή της από το μακρινό παρελθόν, από την αρχαιότητα ακόμα, όσο και στη νεότερη περίοδο, με αποκορύφωμα την εποχή της ειλικρινούς και εγκάρδιας συνεργασίας των ιστορικών ηγετών των δύο χωρών, Ανδρέα Παπανδρέου – Γιασέρ Αραφάτ.

Συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι Βριλησσίων και Beit Ummar, συμφώνησαν να συνεργαστούν στο προσεχές μέλλον σε ζητήματα νοσοκομειακών κι εν γένει κοινωνικών υποδομών, καθώς και σε αμιγώς αυτοδιοικητικά ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων που αφορούν σε εξοπλισμό αποκομιδής απορριμμάτων κ.α. Επίσης, οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να συνεργαστούν σε αναπτυξιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και των δύο κοινοτήτων, όπως οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές επισκέψεων γνωριμίας των μελών των δύο τοπικών κοινωνιών.

Αντίστοιχη δέσμευση στενής συνεργασίας υπήρξε από την πλευρά του κ. Μανιατογιάννη σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Δήμου Βριλησσίων και Ελληνοπαλαιστινιακής κοινότητας. Μια σχέση που ξεκίνησε με την εθελοντική συμμετοχή νέων μελών της Ελληνοπαλαιστινιακής κοινότητας σε δράση αναδάσωσης του Δάσους Θεόκλητου Βριλησσίων, πέρσι το καλοκαίρι, και συμφωνήθηκε να επεκταθεί και σε νεότερες και αποδοτικές συνεργατικές δράσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, και ο Αντνάν Σεχάντε, εκπρόσωπος της Ελληνοπαλαιστινιακής κοινότητας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων – ενθυμημάτων μεταξύ των εκπροσώπων των μερών.

vrilissia.eu