Σελίδες

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Oι εφέσεις κατά εργαζομένων και η παραίτηση μέλους του ΔΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στα δύο χρόνια της θητείας του λειτουργεί ενωτικά, δημοκρατικά, με μαζικές διαδικασίες κι έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται με συνέπεια, θάρρος κι αγωνιστικότητα δίπλα στις ανάγκες και στις δίκαιες διεκδικήσεις κάθε συναδέλφου.

Αυτό έπραξε και με τις δυο συναδέλφισσες που ασκήθηκε έφεση από την διοίκηση του δήμου στην δικαστική απόφαση που τις δικαίωνε. Η ανακοίνωση-ενημέρωση που εκδώσαμε, συναποφασίσθηκε (όπως κάθε φορά) με διευρυμένη απαρτία από τα μέλη του ΔΣ, στην οποία φυσικά τηρήθηκαν και υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά, ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις μελών του ΔΣ (συμπεριλαμβανομένου του παραιτηθέντος αντιπροέδρου) με την διοίκηση του δήμου.  Συνεπώς δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί της παραίτησης του από το ΔΣ, καθώς και όλα όσα αναφέρει σε επιστολή που δημοσιοποίησε. Παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε για την έως τώρα συμμετοχή του.

Το Δ.Σ. εκφράζουμε την στήριξή μας στην πρόεδρο του Συλλόγου απέναντι στις επιθέσεις/πιέσεις που δέχεται για το θέμα αυτό. Με πρωτοβουλία μας θα απευθυνθούμε εκ νέου στη διοίκηση του δήμου, η οποία πιστεύουμε ότι συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα μας για ανάκληση της έφεσης τόσο για τις δύο συναδέλφισσες (που εργάζονται έως την εκδίκαση της), όσο και για τις νέες εφέσεις  που ασκήθηκαν από τον Δήμο σε 5 ακόμη συναδέλφισσες, οι οποίες αν και δικαιώθηκαν πρωτόδικα δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων είναι να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όχι να απολογούνται για διοικήσεις και άδικους νόμους ή εγκυκλίους.  Να υποστηρίζουν τους συναδέλφους απέναντι σε αδικίες και να διεκδικούν την άρση τους, ερχόμενοι ακόμα και σε αντίθεση με τις διοικήσεις ή την κεντρική εξουσία.  Για μας η ουσία είναι η στάση που κρατάει καθένας μας στην υπεράσπιση των συναδέλφων και μέγιστη αξία  μας είναι να ενισχύουμε την ενότητα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Σαν Σύλλογος έχουμε βρεθεί και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, σε κάθε τοπική και κοινωνική διεκδίκηση, για να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, τις κοινωνικές δομές και τα δικαιώματα των συναδέλφων, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες.

Επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε  με πιο αναλυτικά στοιχεία.          




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων