Σελίδες

Απεβίωσε η Νένα Ρήγα

Απεβίωσε η Νένα Ρήγα, γνωστή και δραστήρια Χαλανδραία. Ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου εκφράζουν θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά της. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 15.30 στο 1ο νεκροταφείο.

Η Νένα Ρήγα γεννήθηκε στα Πατήσια το 1941 και έζησε στο Χαλάνδρι από το 1990. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε επί 30 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με θέματα διεθνών συμβάσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπροσωπώντας το υπουργείο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εργάστηκε επίσης ως μεταφράστρια αγγλικών και γαλλικών κειμένων. Συμμετείχε στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου από την ίδρυσή του και διετέλεσε πρόεδρός του. Συμμετείχε σε όλες τις διεκδικητικές προσπάθειες των ενεργών πολιτών (Εργοστάσιο Δουζένη, Νομισματοκοπείο, Πραπόπουλου, πλατεία Δούρου κλπ). Προέβαλε μέσω του τύπου και του διαδικτύου ζωτικά θέματα για το Χαλάνδρι, όπως η καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και η χρήση τους για αλλότριους σκοπούς, ο άχρηστος, πολυδάπανος και ενεργοβόρος φωτισμός επαρκώς φωτιζόμενων δρόμων, τα αδιάβατα πεζοδρόμια, η σπατάλη φυσικών χώρων και χρημάτων με τις ακατάλληλες φυτεύσεις, η αφιλόξενη και αντιεμπορική κεντρική πλατεία, τα έργα βιτρίνας.


Ήταν παντρεμένη με τον Ρήγα Ρήγα και μητέρα του Πάνου και του Αλέξανδρου.

Πηγή: Δήμος Χαλανδρίου