Σελίδες

Και η δήμαρχος Ζωγράφου στην Εισαγγελία για την "αξιολόγηση"

Κλήτευση από την Εισαγγελία Εφετών δέχθηκε η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις για την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων και το «όχι» στην αξιολόγηση.

Της κλήτευσης είχε προηγηθεί η ακύρωση από τον διορισμένο γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ζωγράφου.


Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τους φακέλους πέντε δήμων που έκλεισαν την πόρτα στη διαδικασία των επανελέγχων και της αξιολόγησης. Πρόκειται για τους Δήμους Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Λάρισας, Πατρέων και Νίκαιας/Ρέντη, που σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους ελεγκτές – επιθεωρητές.

Η Δήμαρχος -όπως και άλλοι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα- είναι αντίθετη με το ψευδεπίγραφο νόμο περί αξιολόγησης του Κ. Μητσοτάκη, όχι γιατί θέλει να συγκαλύψει παράνομες προσλήψεις, αλλά γιατί το συγκεκριμένο νομοθέτημα, που είναι διάτρητο νομικά, έχει σαν στόχο άλλες 6.500 απολύσεις υπαλλήλων.


Άλλωστε, στο Δήμο Ζωγράφου, έλεγαν συνεργάτες της Δημάρχου, έχει αρχίσει ο έλεγχος και μάλιστα, στο 80% που έως τώρα έχει ελεγχθεί, δεν έχει βρεθεί ούτε ένα πλαστό πτυχίο.

Με πληροφορίες από:  
www.zografou-live.gr  και   www.zo2.gr