Σελίδες

Σύλλογος "Ρεματιάς": Για την κοινή συνεδρίαση με τον σύλλογο "Βριλησσό"

Για τη δραστηριοποίησή μας με σκοπό την ανάδειξη της ρεματιά που αγαπάμε συζητήσαμε με τη φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός, σε μια κοινή συνεδρίαση καθόλου... κοινή. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, η ΓΓ Κέλλυ Δάνου, και το μέλος -και άξια φωτογράφος της βραδιάς- Αντωνία Σιμάτου μαζί με ένα απο τα μέλη μας, τη Γιάννα Νίκης-Σαραντοπούλου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Βριλησσού Διαμαντή Παπαδόπουλο καθώς και πολλά άλλα μέλη και φίλους του συλλόγου τους. 


Καθηγητές από σχολεία της περιοχής, εκπαιδευτές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρόπουλης και πρόσκοποι των Βριλησσίων συμμετείχαν σ'αυτή τη συνεδρίαση που έδωσε την ευκαιρία για αλληλογνωριμία και μια πρώτη ανταλλαγή σκέψεων για το πώς θα μπορούσαν να ανοιχτούν στη ρεματιά μονοπάτια, ώστε αυτή να γίνει πιο φιλόξενη και γνωστή στους δημότες των παραρεμάτιων δήμων.

Διατυπώθηκε επίσης η σκέψη να δημιουργηθεί Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε άδειο κτίριο του δήμου στη Νέα ή την Παλαιά Πεντέλη.

Η γνώση του συλλόγου μας σχετικά με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της ρεματιάς θα συνδυαστεί με τη μεγάλη εμπειρία του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ στη σηματοδότηση, χάραξη, συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών σε όλη την Ελλάδα.

Συστάθηκε ομάδα εργασίας που θα κάνει αναγνωριστικές πεζοπορίες σε όλο το μήκος της ρεματιάς και κατόπιν θα οργανώσει τη μεγάλη βόλτα την ερχόμενη άνοιξη, την Κυριακή 26/4/2015.

Όλη μας την προσπάθεια αυτή θα την γνωστοποιήσουμε στην Περιφέρεια, τη ΔΕΕΑΠ και τους δήμους της περιοχής ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή τους στην ανάδειξη του όμορφου αυτού χώρου.

Η επόμενη οργανωτική συνάντηση προβλέπεται για τέλος του μηνός και η πρώτη αναγνωριστική βόλτα περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Η συμμετοχή όλων ημών που αγαπάμε τη ρεματιά είναι ζωτικής σημασίας για το εγχείρημα! Σας περιμένουμε...