Σελίδες

Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Το 1940, ο λαός μας, όταν βροντοφώναξε το ΟΧΙ στον κατακτητή, βροντοφώναξε το ΟΧΙ και στον φασισμό. Τον φασισμό που τόσο καλά γνώριζε γιατί τον υπόφερε από τη Μεταξική δικτατορία. Τον φασισμό, κήρυκα του μίσους και άγγελο του πολέμου. Και τον πολέμησε, με κορύφωση του αγώνα του την εποποιία της Ενικής Αντίστασης.
Η ιστορία μας διδάσκει πως με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύεις τόσο εύκολα. Απαιτείται σταθερή πάλη για να ανατραπούν οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν τον φασισμό: τη φτώχεια, την πείνα, τη δημιουργία στρατιών ξεριζωμένων, την υπονόμευση-συκοφάντηση του λαϊκό κινήματος και τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης. Γιατί ο Φασισμός είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς άδικης κοινωνίας, βυθισμένης στη μοιρολατρία και το φόβο, με απαξιωμένους τους συλλογικούς δρόμους δράσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Μακραίνουμε την ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη και αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων που ταυτίζει το φασισμό, με τον λαϊκό αγώνα και ότι πιο προοδευτικό έδωσε στην ανθρωπότητα. Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τη ναζιστική – φασιστική και εγκληματική της δράση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικός, να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν τη δράση τους, να πάρουν τα μέτρα τους. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Οργανώνουμε συζητήσεις, εκδρομές σε ιστορικούς τόπους και πολύμορφες εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο) σε μόνιμη και σταθερή βάση καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.
«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον»

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων