Σελίδες

Έκθεση με θέμα «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση (1936-2014)»

Έκθεση με θέμα «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση (1936-2014)» εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας (κτίριο Α. Γερμανικού και Μυλλέρου, Μεταξουργείο) από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Στόχος είναι «να αναδειχθεί ο σημερινός προβληματισμός των εικαστικών για την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΕΤΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 30 του Νοέμβρη (Τρίτη 10 π.μ.-9 μ.μ. Τετάρτη - Σαββάτο 10 π.μ.-7 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ.-1 μ.μ. Δευτέρα κλειστά).
Η έκθεση διοργανώνεται μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους εικαστικούς-μέλη του ΕΕΤΕ και επιλογή από την Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ. Συμμετέχουν 175 καλλιτέχνες.
Στην έκθεση συμμετέχει - μετά από πρόσκληση του ΕΕΤΕ στις Σχολές Καλών Τεχνών - από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας η σπουδάστρια Μπαντάζου Εφη, που δούλεψε σειρά έργων με θέμα «Το Αντάρτικο στην Ηπειρο».

Μία ακόμα έκθεση θα παρουσιασθεί στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (πάρκο Ελευθερίας, μετρό Μέγαρο Μουσικής) και τιτλοφορείται «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ - ΚΑΤΟΧΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΤΟΠΟΙ ΕΞΟΡΙΑΣ ΩΣ ΤΟ 1967». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 29 του Οκτώβρη (8.00 μ.μ.) και θα λειτουργεί έως τις 30 του Νοέμβρη. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10 π.μ.-8 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ.-4 μ.μ.

Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο της δεύτερης έκθεσης το ΕΕΤΕ διοργανώνει και διημερίδα (22-23 του Νοέμβρη), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση».