Σελίδες

Ψάχνουν εναγωνίως να βρουν 4.500 "ένοχους" υπαλλήλους στους δήμους

«Οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις» προειδοποίησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατροπές που έγιναν στις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που ορίζει να επανελεγχθούν οι μετατροπές συμβάσεων «για να δούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν έγιναν με νόμιμο τρόπο».

Ετσι όπως φαίνεται η υπόθεση του εντέλλεσθε που έδωσαν οι 19 δήμαρχοι που υποστηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει στα άκρα.
Εχουν ήδη ανιχνευτεί 500 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Στο Υπουργείο ψάχνουν εναγωνίως να βρουν 4.500 υπαλλήλους από τους δήμους, για να εκπληρώσουν την μνημονιακή υποχρέωση των απολύσεων.
Όμως οι 19 δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος που γίνεται δεν αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά, αλλά διαφορετικά στοιχεία όπως το καθεστώς της ασφαλιστικής κάλυψης που επικρατούσε το 2007 όταν έγινε η μετατροπή των συμβάσεων.
 
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε στο ΣΚΑΙ ότι δεν αφορά μόνο τα πλαστά δικαιολογητικά αλλά και παράτυπο τρόπο λέγοντας:
«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση, έχοντας βάσιμες πληροφορίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετετράπησαν σε αορίστου με τρόπο παράτυπο ψήφισε διάταξη ώστε να ελέγξουμε αν κάποιος παράνομα μετέτρεψε τη σύμβασή του».

Την Δευτέρα επίσης ο Υπ ΔηΜΗΔ καταθέτει νέα τροπολογία για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών με την πρόσληψη κάθε υπαλλήλου.

Την ίδια στιγμή και η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την απόλυση κανενός και ούτε θα δώσει στοιχεία για τον έλεγχο.

Ετσι οι υπάλληλοι μετά την απόφαση των δημάρχων βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση αφού κινδυνεύουν με πειθαρχικές ευθύνες καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος αλλά και δεσμευμένος να εφαρμόσει την πολιτική επιλογή των απολύσεων με κάθε τρόπο.

myota.gr