Σελίδες

25 τόνοι ροδάκινα δόθηκαν από τους παραγωγούς στις φυλακές

Εκτός από την οργάνωση δωρεάν διανομών ροδάκινων σε πολλούς Δήμους  (Αιγάλεω, Πεντέλη, Ίλιον, Παλλήνη, Χαλάνδρι κλπ), περισσότεροι από 25 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια διατέθηκαν από ροδακινοπαραγωγούς στους κρατούμενους πολλών καταστημάτων κράτησης. Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση της ευχαριστεί την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ροδακινοπαραγωγών Ν. Ημαθίας και όσους βοήθησαν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι η δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών περιλαμβάνεται στα έκτακτα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών λόγω της αδυναμίας να διαθέσουν στη ρώσικη αγορά την παραγωγή τους. Οι Ομάδες Παραγωγών μπορούν να διαθέσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στη δωρεάν διανομή το 10% του όγκου παραγωγής, και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χρηματοδότηση καθορίζεται στο 75% των ανώτερων ποσών ενίσχυσης που καθορίζονται στο Παράρτημα XI του Καν.(ΕΕ) 543/2011 για τις Οργανώσεις Παραγωγών (29,6 ευρώ/100 κιλά).

Αντίστοιχα στους μεμονωμένους παραγωγούς η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καθορίζεται στο 50% των ανώτερων ποσών ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης για τη χώρα μας σχετικά με το μέτρο της προώθησης ανέρχεται σε 317.215 ευρώ.