Σελίδες

Συνάντηση Πατούλη - Στεργίου με το βλέμμα στραμμένο σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ

Φαβορί για την προεδρία της ΚΕΔΕ είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης για την ΠΕΔΑ.

Σε συνάντηση που είχαν οι δυο δήμαρχοι την προηγούμενη εβδομάδα, συζήτησαν για επίκαιρα ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη των νέων προεδρείων στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ανακοίνωσης προσφάτως της πρωτοβουλίας 60 δημάρχων να συγκροτηθεί το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με αμφότερους να διεκδικούν και να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για τις αυτοδιοικητικές προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές δράσεις για να υπερασπιστούν το όραμα για μια «θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη, οικονομικά αυτάρκη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη τοπική αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, συμφώνησαν ότι «η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ζητιάνος της κεντρικής εξουσίας και των περιφερειών» και δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν από κοινού για να οικοδομηθεί μία αυτοδιοίκηση που θα έχει ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
«Πλέι οφ» και στην Αυτοδιοίκηση
Αφορμή για άλλη μια συνάντηση αυτοδιοικητικού χαρακτήρα αποτέλεσε για τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Ατρόμητου Περιστερίου με την ομάδα του Σεράγεβο για τα πλέι οφ του Europa League.

Με την ευκαιρία της ανταπόκρισης του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη, στην πρόσκληση του ομολόγου του να παραβρεθεί στην αναμέτρηση, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις κινήσεις και προσπάθειες που βρίσκονται στο προσκήνιο για μία «επανεκκίνηση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενόψει και των εκλογών για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).