Σελίδες

Ιδρύεται Ομοσπονδία Κοιν.Σ.Επ.

koinsepΣτις 07/04/2014 στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην 2η Πανελλήνια συνάντηση των Κοιν.Σ.Επ. διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός επίσημου θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπήσει όλες τις Κοιν.Σ.Επ. απέναντι στις αρχές, τους θεσμούς και στα ευρωπαϊκά και διεθνή fora.

Το προσωρινό συντονιστικό όργανο των Κοιν.Σ.Επ. με έγκριση της ολομέλειας τότε, ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης και προετοιμασίας καταστατικού στο οποίο θα προχωρήσουν μετά από ανάγνωση και έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων τους σε συνυπογραφή ως ιδρυτικά μέλη,όσες από τις Κοιν.Σ.Επ. αποφασίσουν να δώσουν μορφή σε έναν αγώνα και προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πριν.

Άνω των 30 Κοιν.Σ.Επ. από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει το παρών για αυτό το σημαντικό εγχείρημα και έως τις 30 Ιουλίου θα έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία της υπογραφής για να προχωρήσουμε στην ίδρυση Ομοσπονδίας. Μπορούν ακόμη και τώρα όσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υπό εξέλιξη ιδρυτική πράξη εάν το δηλώσουν έγκαιρα, αλλιώς μπορούν να εγγραφούν ως μέλη αργότερα στην Πανελλήνια συνάντηση που θα ακολουθήσει το Φθινόπωρο.
Η δήλωση συμμετοχής για την ιδρυτική συνυπογραφή του καταστατικού γίνεται με αίτηση που θα βρείτε εδώ και μετά την παραλαβή της (μέσω email) στην διεύθυνση (psokoinsep@gmail.com) Θα σας αποσταλεί το κείμενο για να λάβετε γνώση και να γίνει σχετική διαβούλευση με απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα. Είναι ευνόητο ότι το καταστατικό έχει συνταχθεί με την απαραίτητη προσοχή από νομικό, πανεπιστημιακό καθηγητή, γνώστη της Κοινωνικής οικονομίας και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα εδάφια του νόμου που το καθιστούν σαφές και δυνατό σε κάθε απαίτηση για την εύρυθμη λειτουργία του.

Για την σύνταξη του παρόντος,
το 5μελές συντονιστικό όργανο των Κοιν.Σ.Επ:

Κανάκη Ματίνα – Γραμματέας Κοιν.Σ.Επ. «Η ΕΚΑΤΗ» Κιν.6936615916
Κατωμέρης Στυλιανός – Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων» Κιν.6942-423179
Σοπιλίδης Θωμάς – Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. «Ελλάδα Παντού» Κιν.6932302009
Στρατάκος Άρης – Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. «Η ΕΚΑΤΗ» Κιν.6981204431
Φίσκιλης Άγγελος – Ιδρυτής και διαχειριστής του ιστοχώρου www.koinsep.org


ΠΗΓΗ: myota.gr