Σελίδες

Προς αναζήτηση κονδυλίων για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο

Στην αναζήτηση κονδυλίων για να καλυφθεί το τεράστιο κενό 24.000 εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανοίξουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προς το παρόν δεν υπάρχουν τα κονδύλια για την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη, καθώς πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 20.000 εκπαιδευτικοί, αλλά ο προϋπολογισμός μπορεί να καλύψει μόνο 2.000 προσλήψεις, ποσοστό λιγότερο από 10% των εκτιμώμενων ως αναγκαίων προσλήψεων αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ το 2013 οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ήταν 6.500. Σε συνδυασμό με την ανάγκη για πρόσληψη 20.000 - 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα στο χώρο της Παιδείας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γίνεται προσπάθεια αναζήτησης κονδυλίων και από το ΕΣΠΑ, αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό, ως προς το σύνολο των απαιτούμενων κονδυλίων.

periodista.gr