Σελίδες

Ο Σγουρός σκορπάει τα εκατομμύρια της Περιφέρειας σαν να είναι δικά του. Δείτε τι κάνει μέσα στη Μ. Εβδομάδα (λίστα)

Ο Σγουρός σκορπάει τα εκατομμύρια της Περιφέρειας σαν να είναι δικά του. Δείτε τι κάνει μέσα στη  Μεγάλη Εβδομάδα (λίστα)Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα με την διοίκηση Σγουρού στην Περιφέρεια. Σε κάθε συμβούλιο (πολλά από αυτά είναι και έκτακτα όπως το παρακάτω της Μεγάλης Πέμπτης) σε ρόλο Μαυρογιαλούρου ο περιφερειάρχης Σγουρός σπαταλά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (ή έστω τα υπόσχεται) προκειμένουν αν διασωθεί.  
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, που επί 3,5 χρόνια ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις καταστροφικές κεντρικές πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, απαξιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοκρατικών συλλογικών οργάνων, έχει μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε επικοινωνιακή φιέστα προς ενίσχυση της υποψηφιότητάς του.

Στο πλαίσιο αυτό φέρνει για έγκριση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, δεκαέξι (16) συνάψεις και εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για διάφορα έργα με έντεκα (11) δήμους. Όλως τυχαίως οι Δήμαρχοι των δήμων αυτών το 2010 είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον η απερχόμενη διοίκηση φέρνει προς έγκριση και οκτώ (8) τροποποιήσεις  χρονοδιαγραμμάτων προγραμματικών συμβάσεων. Συνολικά η απερχόμενη Διοίκηση έχει προγραμματίσει για σήμερα 44 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης ενώ τη Δευτέρα, 14/4 έφερε επιπλέον άλλα 21 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης (!), συνολικά 65 θέματα προς συζήτηση…

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά από τα θέματα που θα εγκριθούν συνοπτικά στο συμβούλιο της Μεγάλης Πέμπτης ΜΟΝΟ. Διάβαστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει την Μ. ΠΕΜΠΤΗ 17/4/2014 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα Περιφερειακών Επιτροπών (Λ. Συγγρού 15-17, 6ος όροφος), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης (σ.σ σας παραθέτουμε τα πιο "Μαυρογιαλούρικα", λίγες μέρες πριν τις εκλογές) 

2. Έγκριση των όρων της προκήρυξης της προς ανάθεση μελέτης: Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Νο 58 Γαλατά – Λεμονοδάσους προς Ερμιόνη, από Γαλατά μέχρι τα όρια του Ν. Πειραιά με το Ν. Αργολίδας» προεκτιμώμενης αμοιβής 1.195.000,00 ? (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). 

4. Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου: «Σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα για αποφυγή καταπτώσεων στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου» συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00? (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) 

5. Εξέταση ενστάσεων των εργοληπτικών επιχειρήσεων «ΔΑΜΩΝ Α.Τ.Ε.» και «ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Ε.» κατά του από 3-04-2014 πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και της αριθμ. Πρωτ. Δ9/οικ./11450/03-04-2014 ανακοίνωσης του Προέδρου της Ε.Δ. του έργου: «Ενίσχυση Αντιολισθηρότητας Οδοστρωμάτων Οδικού Δικτύου ΔΕΣΕ με την μέθοδο της Σφαιριδιοβολής», προϋπολογισμού: 3.000.000,00 ?, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
 Β) Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου: «Ενίσχυση Αντιολισθηρότητας Οδοστρωμάτων Οδικού Δικτύου ΔΕΣΕ με την μέθοδο της Σφαιριδιοβολής», προϋπολογισμού: 3.000.000,00 ?, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Γ) Εξουσιοδότηση της Διεύθυνσης Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (Δ9) για τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού μέχρι την υπογραφή της σύμβασης του έργου 

6. Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου : Βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κηφισιά-Άνοιξη-Άγιος Στέφανος-Καλέντζι-Μαραθώνας", προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. αναδόχου "Κ/ΞΙΑ Ν. ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ -Μ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ” 

 7. Έγκριση Τευχών Δημοπράτησης και αποστολής περίληψης διακήρυξης του έργου: ΑΠ 82/14 «Προσωρινή αποκατάσταση ζημιών σε τμήμα τοιχίου του ρέματος Εσχατιάς στο Ζεφύρι του Δήμου Φυλής που έχει καταρρεύσει και έκτακτες μικροεπεμβάσεις σε άλλα ρέματα της Αττικής», προϋπολογισμού 300.000,00 ? (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), με κωδικό έργου 2013ΕΠ08500021 της ΣΑΕΠ 085.

 8. Έγκριση του πρακτικού κλήρωσης για τη Σύσταση Επιτροπής Διαγωνισμού της Παροχής Υπηρεσιών: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΑΠ 81/14 προϋπολογισμού 1.000.000,00 ? συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 

9. Α. Εκδίκαση ένστασης κατά του Πρακτικού 1ου σταδίου Διεξαγωγής Διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών του έργου: «Καθαρισμός ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ΥΔΡ13» προϋπολογισμού 1.000.000,00? (με Φ.Π.Α.). Β. Έγκριση αποτελέσματος 1ου σταδίου του διαγωνισμού. Γ. Εξουσιοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού για την έναρξη της διαδικασίας του 2ου σταδίου του διαγωνισμού (αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών). 

10. α) Έγκριση της διακήρυξης της Προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού του Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ωρωπίων», προϋπολογισμού 1.444.179,90 ? (με Φ.Π.Α. 23%). β) Την έγκριση αποστολής της Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο ΦΕΚ και στον Ελληνικό Τύπο

 11. Έγκριση: α) Της Διακήρυξης Ανοιχτής Διαδικασίας, β) Την αποστολή της Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στο ΦΕΚ και στον Ελληνικό Τύπο, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και γ) Σύσταση επιτροπής διαγωνισμού για το έργο : «Ανακατασκευή γέφυρας Λ. Σπάτων», προϋπολογισμού 800.000,00? (με τα απρόβλεπτα, την αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) 

12. Έγκριση παράτασης της αποκλειστικής τμηματικής προθεσμίας περαίωσης των εργασιών για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. (σ.σ Θα σκάβουν μεγαλοβδομαδιάτικα την Αλεξάνδρας για να φαίνεται η ταμπέλα της Περιφέρειας)13. α) Έγκριση πρακτικών του διαγωνισμού του έργου «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ», με προϋπολογισμό 750.000,00? (με το ΦΠΑ) 

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 2.200,00? συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, για την επισκευή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Π.Ε.Α.Α, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ9643 BMW520 με την διαδικασία της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 

38. α) Αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, για την προμήθεια υλικών και την παροχή υπηρεσιών για τη συνδιοργάνωση με τον ΣΕΓΑΣ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2014 και του Ημιμαραθωνίου 2014, συνολικού προϋπολογισμού 175.000,00 ? συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., β) ανάδειξη μειοδοτών 

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 3.867.400,00 για έργα ενταγμένα στον Π/Υ της Περιφέρειας Αττικής. (σ.σ συνοπτικά λέμε)

Ούτε ντοπαρισμένος να ήταν ο απερχόμενος  περιφερειάρχης δεν θα προλάβαινε να τάξει ή να σκορπίσει τόσο χρήμα των Ελλήνων πολιτών για χάρη των εργολάβων!