Σελίδες

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλες μνημονιακές δυνάμεις μαζί στις δημοτικές εκλογές!

Ούτε αλλαγή εκλογικού νόμου, ούτε μετάθεση του χρόνου των εκλογών πρόκειται να προκύψει σύμφωνα με όσα είπε στην συνέντευξη της Κυριακής και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχαλάκης. 

Εκείνο που ίσως προκείψει είναι οι συνεργασίες μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στα σχήματα των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, βλέπετε κοινή κάθοδο της Νέας Δημοκρατίας με άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους χώρους, στις επόμενες αυτοδιοικητικές  ή εθνικές εκλογές; 
Ο κ. Μιχαλάκης απάντησε: «Κάθε εκλογική διαδικασία- αυτοδιοικητικές εκλογές, εθνικές εκλογές, αλλά και ευρωεκλογές – έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Θεωρώ, όμως, ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια οι ευρωεκλογές έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας».
Ο Υπουργός εσωτερικών ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί διαβουλεύσεων των δύο κομμάτων για υποστήριξη κοινών προσωπικοτήτων σε δήμους όπου θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ πιέζει ασφυκτικά τον κυβερνητικό του εταίρο σ’ αυτήν την κατεύθυνση καθώς από την μία βλέπει τους νυν δημάρχους του να αποστασιοποιούνται χαρακτηριστικά και να επιδιώκουν συνεργασίες με άλλες προσωπικότητες ή και κομματικά στελέχη άλλων χώρων και από την άλλη τις περισσότερες υποψηφιότητας του να μένουν εκτός δεύτερου γύρου.
Ομως και η Νέα Δημοκρατία βλέπει να έχει πολλές διαρροές, ειδικά στον δεύτερο γύρο με την κάθοδο πολλών σχημάτων από το χώρο της. Ετσι η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και η απώλεια αυτοδιοικητικών στελεχών αναγκάζει και την Νέα Δημοκρατία να βάλει νερό στο κρασί της. Ο σημερινός σχεδιασμός είναι να μην δοθούν χρίσματα και να μείνουν τα δύο μεγάλα κόμματα εκτός δημοτικών εκλογών. Ομως αυτό θα σημάνει τεράστιες απώλειες του μηχανισμού στους δήμους είτε με μη επανεκλογή, είτε με απομάκρυνση λόγω δυσαρέσκειας.

myota.gr

Ολα βέβαια αυτά εξαρτώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες δεν δείχνουν διατεθειμένα να συνεργαστούν με κέντρα επιρροής που κατά πλειοψηφία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αν παραμείνουν κοινωνικά απομονωμένα και στο αντιμνημονιακό σύνδρομο, τότε   τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τους κυβερνητικούς εταίρους.