Σελίδες

"Δράση για τα Βριλήσσια": Δεν αρκούν πια τα ψηφίσματα! Πρότεινε συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής «έκτακτης ανάγκης» με τη συμμετοχή του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου

Η «Δράση» στο δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων: Δεν αρκούν πια τα ψηφίσματα! 

Πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής «έκτακτης ανάγκης» με τη συμμετοχή του προεδρείου του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου.

Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των Βριλησσίων της Δευτέρας 8 Ιουνίου, συζητήθηκε εκτενώς, όπως η επικαιρότητα επέβαλε, το ζήτημα που ως κεραυνός εν αιθρία (;) επέπεσε στα λιμνάζοντα ύδατα της αυτοδιοίκησης, της απόλυσης δηλαδή των σχολικών φυλάκων και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας που η κυβέρνηση «αποφάσισε» κατ’ εντολήν της τρόικας.
Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη: Ενημέρωση του δημάρχου για τις διεργασίες στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κάλυψη της πλειοψηφίας πίσω από τις ανακοινώσεις του δευτεροβάθμιου οργάνου των ΟΤΑ, δηλώσεις συμπαράστασης προς τους απολυόμενους, λογύδρια για τη σημαντικότητα των υπηρεσιών που προσέφεραν και το παράδοξο του πράγματος, διάθεση όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, να συνταχθούν, (με τις εξίσου αναμενόμενες λεκτικές διαφοροποιήσεις), μέσω κάποιου κοινού ψηφίσματος, με την πλευρά των εργαζομένων. Δάκρυα για την βαλλόμενη αυτοδιοίκηση…

Κι’ όμως. Η εν υπνώσει συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων άφησε μια τριετία να πάει χαμένη. Η ΚΕΔΕ, αρκούμενη στις δημόσιες σχέσεις και στην πολιτική κατευνασμού που όριζε η κοινή πολιτική της καταγωγή με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, αντιλαμβάνεται τώρα ότι ήρθε η σειρά της. Ότι αυτή η Αυτοδιοίκηση, αποτελεί το ιδανικό θύμα στην εφαρμογή των διαρθρωτικών «μεταρρυθμίσεων».

Ας βγει λοιπόν ένα ακόμη ψήφισμα, (συνήθως κοινοποιούμενο αποκλειστικά στις ιστοσελίδες των τοπικών παρατάξεων), το καθήκον μας θα έχουμε πράξει! Και αφού βρεθούν στο δρόμο και ξεχαστούν οι 12 σχολικοί φύλακες και οι 5 δημοτικοί αστυνόμοι που υπηρετούν μέχρι σήμερα στο δήμο μας, θα αναμένουμε τα επόμενα θύματα. Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου; Ίσως συνολικά τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων; Αναλόγως πού θα κάτσει η μπίλια της «αξιολόγησης» και του κυβερνητικού σχεδιασμού! Και στο μεταξύ, κάποιοι θα προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο απαραίτητες και εκσυγχρονιστικές ήταν αυτές οι αποφάσεις ή πόσο λουφάρανε οι εργαζόμενοι που βεβαίως, είχαν πάντα τοποθετηθεί αναξιοκρατικά στις θέσεις τους…

Αυτός ο κύκλος πρέπει να σπάσει. Έκαστος και το μερίδιο ευθύνης του, αλλά οι πάντες οφείλουν να πάρουν θέση. Τα ψηφίσματα, οι καταγγελίες και τα συνθήματα δεν επαρκούν. Απαιτείται παρέμβαση για τη δημιουργία αναχωμάτων απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές. Και ουσιαστική συμπαράσταση απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους μας.

Η «Δράση» πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής «έκτακτης ανάγκης» με τη συμμετοχή του προεδρείου του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα χρειαστούν έγκαιρες αποφάσεις, συντονισμός και εγρήγορση, ακόμη και για να υποστηριχθούν οι όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν. Ο δήμος μας, όπως κάθε δήμος, οφείλει να απευθυνθεί και στους δημότες του. Να σχεδιάσει άμυνες και να υποστηρίξει παρεμβάσεις, οργανώνοντας την επιβίωση των κοινωνικών δομών, με αναδιάρθρωση των πόρων και των δημοτικών προτεραιοτήτων. Να μετατρέψει μια αφημένη στην τύχη της ασύντακτη τοπική κοινωνία, σε μια πραγματική κοινότητα πολιτών, που ενημερώνεται και συμμετέχει στο «πρόβλημα», αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα.

Γιατί τελικά οι δημότες θα στερηθούν των υποδομών και των υπηρεσιών που σήμερα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό απολαμβάνουν.

Η διοίκηση μέλει να «απαντήσει» στην κατεύθυνση της πρότασης που υποβάλαμε. Και να λάβει τις αποφάσεις της...


Φωτογραφία: sedvrilission.blogspot.gr/